Eerste zege in hoofdklasse voor DSS

De honkballers van DSS hebben vandaag hun eerste hoofdklassewedstrijd uit de clubhistorie gewonnen. In Dordrecht werd Mampaey The Hawks overtuigend geklopt. Vaessen Pioniers bleef vanavond als enige ploeg dit prille seizoen nog ongeslagen.

Twee jaar en vijf dagen nadat Mampaey The Hawks zijn historische eerste hoofdklassewinst boekte, was het vandaag op hetzelfde veld in Dordrecht de beurt aan DSS. The Hawks won op 18 april 2013 met 9-8 van AdoLakers. DSS had met de honkballers uit Dordrecht aanmerkelijk minder moeite: 5-17. Hoogtepunt van het duel was de zesde inning, waarin de Haarlemse promovendus maar liefst tien punten scoorde.

Het zat DSS vandaag op alle fronten mee. De slagploeg mepte zestien hits bij elkaar, waarbij Levine Gabriëls (3 uit 4) en Mark Smit (3 uit 5) elk drie honkslagen voor hun rekening namen. Seb Visser sloeg vier man binnen en zorgde met een driehonkslag voor drie runs in de tweede inning om de voorsprong al vroeg op 1-6 te brengen. Uiteindelijk kon het materiaal na zeven volledige innings worden opgeborgen en was de eerste winst in de hoofdklasse voor nieuwkomer DSS een feit.

Haarlems succes

Corendon Kinheim kon het Haarlemse succes later op de avond niet completeren. In het Pim Mulierstadion leek er tegen landskampioen Curaçao Neptunus onder leiding van pitcher Tom Stuifbergen (4-2-4-0) zes innings lang geen vuiltje aan de lucht. Via een tweehonkslag van Dashenko Ricardo in de eerste en een driehonkslag van Kevin Moesquit in de zevende inning kwam de Haarlemse ploeg op een 2-0 voorsprong.

In de achtste inning kantelde de wedstrijd. Reliever David Bergman moest hits incasseren van Benjamin Dille en Raily Legito, waarna Gianison Boekhoudt zijn twee ploeggenoten met een tweehonkslag binnensloeg. Een nieuwe voorsprong voor Kinheim werd in de negende inning andermaal teniet gedaan, waardoor het duel uiteindelijk door een tie-break moest worden beslist.
Daarin trok Curaçao Neptunus met closer Loek van Mil (3-2-0-0 in 3 innings) op de heuvel alsnog de winst naar zich toe. Opnieuw met dank aan Boekhoudt. Hij sloeg de eerste pitch in de verlenging weg voor een honkslag waarop pinch-runner Dille vanaf twee het winnende punt kon scoren: 3-4.

Koploper

Door de eerste nederlaag van Corendon Kinheim is Vaessen Pioniers de enige koploper geworden in de hoofdklasse. De Hoofddorpse ploeg hield zijn ongeslagen status in de vierde wedstrijd van het seizoen in stand. In Utrecht boekte Pioniers een 0-3 shut-out tegen UVV.

Voor de bezoekers sloeg Kevin Dirksen met respectievelijk een tweehonkslag en honkslag punten binnen in de tweede en zevende inning. Daniel Fernandes scoorde na zijn driepitter in de vierde inning de 0-2. UVV kreeg alleen in de tweede en zevende inning een loper op het derde honk. Daarmee bleef het Utrechtse gevaar beperkt. Pitcher Ricardo Hernández (6-1-4-2) kreeg zijn tweede winst op zijn naam.

Ouderwets

L&D Amsterdam had weinig te duchten van HCAW. In Bussum was pitcher Rob Cordemans (12-1-7-0) ouderwets op dreef. Hij kreeg in zeven innings slechts 28 tegenstanders tegenover zich. Twaalf spelers van HCAW stuurde hij met drie slag terug naar de dug-out. In de zevende inning mocht Jarreau Martina de eer voor HCAW redden na tweehonkslagen op rij van de Bussumse tweede honkman en van Rowan van Hoek.

Michael Duursma opende in de derde inning de score op een hit van Nick Urbanus. Door een paar Bussumse veldfouten vergrootte L&D Amsterdam hierna de voorsprong tot 0-5 in de vijfde inning. Dat werd uiteindelijk 1-7 voordat de wedstrijd reglementair na acht gespeelde innings moest worden beëindigd. Voor de Amsterdammers gooide Tom de Blok met drie strikeouts de wedstrijd uit.

Uitslagen

UVV – Vaessen Pioniers: 0-3
Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus: 3-4 (10 innings)
HCAW – L&D Amsterdam: 1-7 (8 innings)
Mampaey The Hawks – DSS: 5-17 (7 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page