Nieuwe profclub voor Kalian Sams

Kalian Sams heeft een nieuwe profclub gevonden. De honkballer uit Den Haag vervolgt zijn carrière bij Québec Capitales in de CanAm League. Na zijn verblijf bij Camden Rivershark wordt het zijn tweede club uit één van de onafhankelijke Amerikaanse profcompetities.

De afgelopen weken verbleef Sams in Nederland, in afwachting van een nieuw profavontuur. Het vorige seizoen kwam de Nederlandse international onder meer uit voor de organisatie van Texas Rangers en de onafhankelijke profclub Camden Riversharks.

Hij sloot zijn profseizoen af met Topco Scientific Falcons, waarmee hij winnaar werd van de Taiwanese Popcorn League. Vervolgens keerde Sams terug bij het Rotterdamse DOOR Neptunus, waarmee hij landskampioen werd in de Nederlandse hoofdklasse.

Verandering

Ondanks het succes in Taiwan en Nederland en zijn deelname aan de Global Baseball Match afgelopen maart, had Sams nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden. Daar is nu verandering in gekomen. Sams vertrekt naar Canada om zich te voegen bij het Canadese Québec Capitales.

Dit team komt uit in de onafhankelijke Canadian-American Association of Professional Baseball (CanAm League). Tussen 2009 en 2013 veroverde Québec Capitales maar liefst vijf kampioenschappen op rij. Afgelopen seizoen liep de ploeg de Play-Offs mis. Daar moet nu verandering in komen.

Cubaanse internationals

Sams is namelijk niet de enige versterking, die Québec Capitales recentelijk heeft binnengehaald. Onlangs werd ook het Cubaanse kwarter Yunieski Gourriel, Alexei Bell, Ismel Jimenez en Yordan Manduley binnen gehaald. Gourriel kwam vorig jaar ook al voor dit team uit en werd toen de eerste Cubaanse honkballer, die van de Cubaanse autoriteit toestemming kreeg om uit te komen in een Noord-Amerikaanse competitie.
Bij de formatie van manager Patrick Scalabrini staan bovendien de Franse international René Leveret en de Canadese international Sebastien Boucher onder contract. Boucher nam met Canada deel aan de World Baseball Classic van 2009.

Donderdag 21 mei gaat het nieuwe seizoen in de CanAm League van start als Sams met zijn nieuwe team op bezoek gaat bij Gary SouthShore RailCats.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page