Rentree Balentien in Japanse competitie

De Curaçaose honkballer Wladimir Balentien heeft zijn rentree gemaakt in de Japanse Nippon Professional Baseball. De dertigjarige buitenvelder miste eind vorige maand de start van het nieuwe seizoen in de Central League door een blessure. Vandaag viel hij echter opnieuw geblesseerd uit.

Balentien moest vorig seizoen al vroegtijdig zijn seizoen beëindigen. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in september, waarna hij terugkeerde naar de Verenigde Staten om een operatie te ondergaan aan zijn linker achillespees.

Aanvankelijk was de verwachting dat de drievoudig Homerun King in de Japanse Central League op tijd fit zou zijn voor het nieuwe seizoen. Maar het herstel liet langer op zich wachten. Om die reden moest Balentien in maart ook al de Global Baseball Match aan zich voorbij laten gaan. Wel was Balentien in Tokyo toeschouwer van de serie waarin Europa één van de twee wedstrijden van Japan wist te winnen.

Oefenwedstrijd

Afgelopen zaterdag keerde Balentien al terug in een oefenwedstrijd. Voor het tweede team van Yakult Swallows speelde hij als aangewezen slagman de eerste vijf innings. Hij kwam door een honkslag, vier wijd en veldfout driemaal op de honken. Drie dagen later speelde hij in een officiële Ni-gun wedstrijd in de Japanse Minor League. Nu sloeg Balentien zelfs een homerun.

Na een derde test, afgelopen woensdag als linksvelder tegen Yohohama DeNa BayStars, werd Balentien fit bevonden om zijn rentree te maken in de NPB. Vandaag werd hij officieel toegevoegd aan het actieve roster voor thuiswedstrijd tegen Yomiuri Giants.

Pijn

In zijn eerste slagbeurt in het Jingu Stadium  kreeg linksvelder Balentien vier wijd en kon hij uiteindelijk vanaf het tweede honk de score openen op een honkslag van zijn ploeggenoot Keiji Obiki. Later in de wedstrijd liep Balentien pijn in zijn linker hamstring op bij een poging een geslagen bal te vangen. Hij werd hierop na de vijfde inning uit voorzorg vervangen.

Yakult Swallows won het duel uiteindelijk met 3-2 in tien innings. Balentien kreeg twee slagbeurten, maar ging uit in zijn tweede slagbeurt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page