Debuut Schoop in International League

De 28-jarige Sharlon Schoop heeft gisteravond zijn debuut gemaakt in de Triple A-International League. Nog niet eerder speelde de international op het hoogste niveau van de Minor League.

Sharlon Schoop, die vorig jaar nog met Nederland Europees kampioen werd, startte deze maand het seizoen voor Bowie BaySox, het Double A-team van Baltimore Orioles. Voor dit team speelde hij zeven wedstrijden met evenzoveel honkslagen (.304). De honkballer van Curaçao sloeg vijf punten binnen.

Vier van die hits en vier van die binnengeslagen punten sloeg hij in de wedstrijden van afgelopen zondag en dinsdag, waarin hij bovendien defensief heel sterk speelde. Daarop werd de binnenvelder uitgenodigd voor Norfolk Tides, het Triple A-team van de Baltimore Orioles. Bij Norfolk Tides neemt Schoop de plaats in van binnenvelder Rey Navarro, die zich kon melden bij de hoofdmacht, nadat al drie binnenvelders geblesseerd raakten.

Tiende seizoen

Gisteravond volgde zijn officiële Triple A-debuut in de wedstrijd tegen Charlotte Knights. Schoop speelde in Harbor Park het gehele duel op het tweede honk, maar sloeg in vier slagbeurten nog geen honkslag. Norfolk Tides verloor het duel met 1-4.

Schoop is bezig aan zijn tiende seizoen als profhonkballer. De afgelopen twee seizoenen staat hij onder contract bij de organisatie uit Baltimore, waarvoor hij vorig jaar al 77 wedstrijden speelde voor het Double A-team Bowie BaySox. In totaal speelde de honkballer van Curaçao 371 van zijn 713 wedstrijden op Double A-niveau. Bij Baltimore Orioles speelt ook zijn jongere broer Jonathan Schoop. Hij raakte echter eerder deze week geblesseerd en staat hierdoor enige tijd buitenspel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page