Opnieuw tegenslag voor Balentien

De terugkeer van Wladimir Balentien in de Nippon Professional Baseball duurde in totaal vijf innings. Bij zijn rentree liep de honkballer van Curaçao gisteren opnieuw een blessure op. Zijn club heeft inmiddels laten weten dat Balentien nu opnieuw vier tot zes weken van het seizoen moet missen.

Balentien maakte gisteren zijn rentree bij Yakult Swallows, nadat hij eindelijk hersteld leek te zijn van zijn operatie van afgelopen oktober. Voorafgaand aan zijn rentree in de hoogste Japanse profcompetitie speelde de Curaçaose honkballer een drietal wedstrijden met het farm-team van Yakult Swallows.

Maar in de vijfde inning van zijn rentree ging het gisteren al mis bij Balentien. Hij verstapte zich bij een poging een geslagen bal in het linksveld te vervangen. Balentien maakte de eerste vijf innings nog wel vol, maar werd uiteindelijk uit voorzorg toch uit de wedstrijd gehaald.

Onderzoek

Hij had tot dat moment in de wedstrijd tegen Yomiuri Giants één keer vier wijd gekregen in de tweede inning en was in de vierde inning uitgegaan na een grondbal naar de korte stop. Zijn wissel bleek niet voor niets. Onderzoek na afloop van de wedstrijd wees uit dat Balentien een spier in zijn linkerbovenbeen heeft verrekt.

Yakult Swallows heeft laten weten dat de verwachting is dat Balentien opnieuw vier tot zes weken zal moeten missen. De club gaat momenteel met vijftien overwinningen in 29 wedstrijden eindelijk weer eens aan de leiding in de Central League. De afgelopen twee seizoenen eindigde de ploeg van Balentien als laatste.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page