UVV verslaat koploper Pioniers

De honkballers van UVV hebben zaterdag een einde gemaakt aan de 43 innings waarin Vaessen Pioniers geen punt heeft toegestaan. Het bleek een voorbode voor meer, want een dag later diende de Utrechtse ploeg in Hoofddorp de ongeslagen koploper bovendien zijn eerste nederlaag toe.

Met een drieluik tegen eerst Mampaey The Hawks en vervolgens UVV ging Vaessen Pioniers uitstekend het nieuwe seizoen van start. De ploeg van hoofdcoach Robert Klaver boekte maar liefst vier shut-outs op rij. En ook zaterdag leek de wedstrijd tegen UVV af te stevenen op een shut-out.

In de eerste acht innings had de Hoofddorpse ploeg een comfortabele 0-8 voorsprong genomen. Onder meer na een homerun van Mark-Jan Moorman (3 uit 3), waarmee hij in de achtste inning ook Dirk van ’t Klooster (3 uit 5) mee over de thuisplaat nam. Van ’t Klooster scoorde dit duel driemaal.
In de achtste inning kwam echter een einde aan een reeks van 43 innings waarin Vaessen Pioniers geen enkel punt toestond. Norbert Jongerius (honkslag) scoorde de eerste tegenrun van het seizoen. Hij werd binnengeslagen door een tweehonkslag van Gilmer Lampe. Een inning later passeerde ook pinch-hitter Mike Bazuin de thuisplaat voor de 2-8 eindstand.

Goede optreden

Het bleek een voorbode voor meer. Want in Hoofddorp kwam UVV een dag later in de tweede inning zelfs dapper op voorsprong. Via drie veldfouten en drie hits, waaronder een driehonkslag van Mike Bazuin (3 uit 4) scoorde UVV viermaal. Vaessen Pioniers antwoordde met drie runs, maar kwam geen enkele keer meer langszij. Pitcher Jim Ploeger (9-3-4-2) had zijn zaakjes goed voor elkaar en gooide één van zijn beste hoofdklassewedstrijden uit zijn carrière. Gesteund door het goede optreden van Ploeger liep UVV uit naar een 3-8 winst.

UVV-pitcher Jim Ploeger

UVV-pitcher Jim Ploeger.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Het was de tweede winst op een team uit de top vier voor UVV. Vorige week werd ook al gewonnen van L&D Amsterdam. UVV had de winstpunten hard nodig om in het spoor te blijven van promovendus DSS, dat donderdag tegen Mampaey The Hawks al zijn eerste overwinning in de hoofdklasse boekte en daar dit weekeinde nog twee zeges aan toevoegde.

Moeizamer

De Haarlemse ploeg van hoofdcoach Lennart Stut deed daarmee goede zaken tegen de honkballers uit Dordrecht, die nog maar twee maanden geleden een plaats in de hoofdklasse verwierven. Na de ruime 5-17 winst op donderdag, ging het dit weekeinde voor DSS niettemin wel moeizamer.
Zaterdag werd het 1-2, na punten van Seb Visser (tweede inning) en Lex Leijenaar (vijfde inning). Door een sterke wedstrijd van de Haarlemse veldspelers was die minimale voorsprong voldoende. Het foutloos spelende veld steunde de pitchers Timo van Lingen, Mark van Deursen, Max Ploegstra en Kevin Geestman, die samen slechts vier honkslagen toestonden.

Zondag was het verschil opnieuw één punt. DSS zag tot driemaal toe een voorsprong op het scorebord verdwijnen. Pas in de achtste inning wist de ploeg de winst veilig te stellen. Hits van Lex Leijenaar, Mitchel Dautzenberg en Mark Smit hadden in deze slagbeurt voor volle honken gezorgd, waarna Sven Jongejans met een opofferingsslag het uiteindelijke winnende punt kon binnenslaan: 6-5.
Promovendus DSS heeft met de drie overwinningen na de eerste zes wedstrijden vooralsnog knap de vijfde plaats in handen.

Ongeslagen

L&D Amsterdam bleef deze week als enige ploeg ongeslagen en is daarmee weer opgeklommen naar een gedeelde eerste plaats met Vaessen Pioniers. De Amsterdamse ploeg boekte zaterdag en zondag twee overwinningen tegen HCAW. Bij de Amsterdammers werd zaterdag Kevin Heijstek (9-0-1-0) de grote man van de dag. Hij gooide een bijna perfecte wedstrijd voor L&D Amsterdam. Tegen HCAW stond hij in zes innings maar één tegenstander toe op de honken. In de vijfde inning sloeg Jarreau Martina een honkslag. In de zes innings gooide Heijstek bovendien negen keer drie slag.
Via acht hits liepen de Amsterdammers al rap uit naar een 0-7 voorsprong. Voor de bezoekers sloeg Remco Draijer (3 uit 5) in de derde inning een solohomerun. Uiteindelijk werd het duel bij een stand van 0-10 na zeven innings beëindigd.

Shaldimar Daantji wordt gefeliciteerd na zijn homerun.

Shaldimar Daantji wordt gefeliciteerd na zijn homerun.
Foto: © Rob Jelsma

Een dag later kwam HCAW op het pitchen van Kyle Ward, Daan Hendrix en Dennis Burgersdijk niet verder dan vijf honkslagen. Dat was niettemin wel voldoende om een minimale 1-0 achterstand in de zevende inning om te draaien in een 1-2 voorsprong. Lang kon de Bussumse ploeg daar echter niet van genieten. Twee innings later was de thuisploeg hard over zijn tegenstanders heen gedenderd. L&D Amsterdam had in zijn laatste twee slagbeurten maar liefst zeven honkslagen geslagen voor de 9-2 winst. Hoofdrolspeler was opnieuw Remco Draijer. Hij sloeg een honkslag in de zevende en een tweehonkslag in de achtste inning.

Homeruns

Achter koplopers L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers volgen Curaçao Neptunus en Corendon Kinheim elk met vier overwinningen in zes wedstrijden. De twee teams deelden dit weekeinde de punten. Zaterdag won Curaçao Neptunus in Haarlem met 5-8, een dag later waren in Rotterdam de rollen omgedraaid: 4-5.

Bekijk de fotoverslagen

Zaterdag sloegen Shaldimar Daantji (2 uit 4) en Rien Vernooij (2 uit 5) in Haarlem hun ploeg met homeruns naar de 5-8 winst. Daantji bracht zijn ploeg met een tweepunten-homerun op een 0-3 voorsprong in de vier inning. Vernooij maakte er met zijn hekklap 1-8 van in de negende inning. Tot dat moment had alleen Japser Keijzer (solohomerun) voor de Haarlemse ploeg gescoord. In de negende inning veerde Corendon Kinheim nog eenmaal op. Met een tweehonkslag en een homerun sloegen Mervin Gario en Dashenko Ricardo beiden nog twee punten binnen. Maar voldoende voor de winst was het niet meer.

Kevin Moesquit scoort voor Corendon Kinheim.

Kevin Moesquit scoort voor Corendon Kinheim.
Foto: © Rob Jelsma

Een dag later voorkwam Corendon Kinheim pas in de negende inning een sweep. Dat deed de Haarlemse ploeg op het pitchen van Loek van Mil, die de Haarlemse ploeg twee dagen eerder vanaf de achtste inning nog drie slagbeurten puntloos had gehouden. De Haarlemse honkballers profiteerden in deze inning van twee veldfouten en een wilde worp. Met lopers op het tweede en derde honk konden hierna Dashenko Ricardo (opofferingsslag) en Dudley Leonora (honkslag) hun ploeg naar de winst slaan.
Met de twee runs draaide Corendon Kinheim een 4-3 achterstand om in de 4-5 winst. Beste slagman werd Dudley Leonora. Hij kwam dit duel tot drie honkslagen, waaronder de enige Haarlemse tweepitter. Curaçao Neptunus begon het duel nog wel aanvallend en nam met zeven hits na drie innings een 4-2 voorsprong. In het restant van de wedstrijd voegde de Rotterdamse ploeg hier op het pitchen van Glenn Wassink, Pim Walsma en Arshwin Asjes echter nog maar drie hits aan toe.

Uitslagen tweede speelronde

Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus: 3-4 (10 innings)
Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus: 5-8
Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim: 4-5

HCAW – L&D Amsterdam: 1-7 (8 innings)
HCAW – L&D Amsterdam: 0-10 (7 innings)
L&D Amsterdam – HCAW: 9-2

UVV – Vaessen Pioniers: 0-3
UVV – Vaessen Pioniers: 2-8
Vaessen Pioniers – UVV: 3-8

Mampaey The Hawks – DSS: 5-17 (7 innings)
Mampaey The Hawks – DSS: 1-2
DSS – Mampaey The Hawks: 6-5

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page