Ron Schel nieuwe voorzitter KNBSB

Ron Schel is vanavond tijdens de vergadering van de bondsraad in Nieuwegein gepresenteerd als nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). Schel is de opvolger geworden van Bob Bergkamp.

Bergkamp nam eind vorig jaar het besluit om zijn taken als voorzitter van de KNBSB neer te leggen. Hij kon naar eigen zeggen zijn functie niet meer combineren met zijn werkzaamheden als onder meer wethouder van de gemeente Breda. Sindsdien heeft vice-voorzitter Frits Mulder zijn taken tijdelijk waargenomen.

De afgelopen weken heeft de KNBSB gezocht naar een opvolger voor Bergkamp. Daarvoor waren in totaal veertien kandidaten. Uiteindelijk viel de keuze op de 61-jarige Ron Schel. Hij werd door de bondsraad unaniem gekozen en vanavond in het Huis van de Sport gepresenteerd. De in Naarden woonachtige Schel was van 2003 tot en met 2007 al eens voorzitter van de hoofdklasseclub HCAW.

Voorstel

Ook was hij Schel eerder bestuurslid van de NNEH, koepel van energetisch therapeuten. Sinds 2014 is hij bestuurslid van de stichting Samen Rooien, koepel van Voedselcollectieven.

Tijdens de vergadering van de bondsraad werd vanavond al het eerste voorstel van Schel aangenomen. Met een groep van dertien andere personen wil hij zich een weekend lang buigen over de toekomst van het honkbal en softbal in Nederland. Daaraan nemen zeven leden van het bondsbestuur, drie personen van de bondsraad en drie leden van het bondsbureau deel.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page