L&D Amsterdam wint titanenstrijd

L&D Amsterdam heeft vanavond de titanenstrijd tussen Rob Cordemans en Tom Stuifbergen gewonnen. De Amsterdamse thuisploeg moest er tegen Corendon Kinheim wel acht innings op wachten voordat twee Haarlemse veldfouten de winnende punten opleverden. Door de shut-outs vanavond van L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers blijven deze twee teams aan de leiding in de hoofdklasse.

De strijd tussen pitchers Rob Cordemans (7-0-4-3) en Tom Stuifbergen (7-2-1-2) zorgde vanavond voor spektakel op Sportpark Ookmeer en zette de rentree in de hoofdklasse en het debuut voor Corendon Kinheim van profhonkballer Kalian Sams in de schaduw. Cordemans gooide in zeven innings zeven keer drie slag en kreeg slechts vier honkslagen tegen. Hij stond alleen lopers op het tweede honk toe in de eerste en zevende inning.

Tom Stuifbergen was echter nóg sterker. De voormalig honkballer uit de organisatie van Minnesota Twins gooide een complete wedstrijd en nam zelfs een no-hitter mee de achtste inning in. Hij schakelde eveneens zeven tegenstanders uit met drie slag en stond alleen Michael Duursma (vierde en zevende inning) met vier wijd toe op de honken. In de achtste inning brak Bas Nooij de no-hitter met een tweehonkslag op de eerste pitch van die slagbeurt op.

Veldfouten

Twee Haarlemse veldfouten later was het pleit beslecht en konden Nooij en Rashid Gerard de winnende punten binnenlopen. In de laatste twee innings gooide Tom de Blok voor de Haarlemse thuisploeg de wedstrijd uit. In de negende inning zette hij zelfs op rij Jeffrey Arends, Dudley Leonora en Sven van de Sanden met drie slag aan de kant.

Na de uitstekende optredens van Rob Cordemans en Tom Stuifbergen ging de winst daardoor juist naar de jonge en talentvolle De Blok, zijn eerste voor L&D Amsterdam en zijn tweede in de hoofdklasse, nadat hij eerder vorig jaar augustus winnend pitcher werd in de wedstrijd uit de Runner-up competitie tegen Mampaey The Hawks.

Shut-out

Met de 2-0 winst blijft L&D Amsterdam aan de kop van het klassement. Die eerste plaats moet de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus nog wel delen met Vaessen Pioniers, dat vanavond eveneens een shut-out boekte, alweer de vijfde voor de Hoofddorpse ploeg dit seizoen. De slagploeg van promovendus DSS had nauwelijks antwoord op de pitches van de Venezolaan Ricardo Hernández, die in zes innings maar twee honkslagen toestond. In totaal kwam DSS dit duel op vijf pitchers niet verder dan vier hits.

De slagploeg van Pioniers kwam zelf tot negen honkslagen, waaronder drie van Dirk van ’t Klooster (3 uit 3) en twee voor Max Draijer (2 uit 4) en Daniel Fernandes (2 uit 5). Danny Rombley en Vince Rooi openden het duel met tweehonkslagen om hun ploeg al in de eerste inning op een 0-1 voorsprong te brengen. Die gaf Vaessen Pioniers hierna niet meer uit handen. Na een punt in de tweede en drie runs in de vierde inning werd het uiteindelijk 0-5 voor de ploeg uit Hoofddorp.

Eerste homerun

Dwayne Kemp in actie voor Curaçao Neptunus.

Dwayne Kemp in actie voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Robert Bos

In Rotterdam hielden pitchers Quinn Tramm en Evan Simons de sterke slagploeg van Curaçao Neptunus op slechts zes honkslagen. De twee pitchers van Mampaey The Hawks konden echter niet voorkomen dat de landskampioen vanaf de vijfde inning de winst naar zich toe trok.

Steven Wharwood had in de tweede inning Mampaey The Hawks na zijn driehonkslag nog wel op voorsprong gezet. Na punten in de derde, vijfde en zesde inning had Neptunus de leiding overgenomen, voordat Shurman Marlin met zijn eerste homerun in de hoofdklasse de eindstand in de achtste inning op 5-1 bepaalde. Pitcher Orlando Yntema (8-2-5-0) kreeg na zeven innings werk de winst op zijn naam.

Vijfde plaats

In Bussum sloegen de Belgen Dennis de Quint en Jamie Verheyleweghen UVV tegen HCAW naar een klinkende 2-11 overwinning. De Quint kwam tot vier hits, waaronder een solohomerun in de zevende inning. Hij scoorde in totaal drie runs. Zijn landgenoot sloeg drie hits. In totaal kwam de Utrechtse ploeg dit duel tot zestien honkslagen.

Al na drie innings was de wedstrijd praktisch gespeeld. Bij een 0-2 voorsprong scoorde UVV nog eens zesmaal in de derde inning, mede door een driehonkslag van Mike Bazuin, waarop De Quint en Omar Williams konden scoren. Met de winst is UVV in het klassement op gelijke hoogte gekomen met de nummer vijf DSS, nog maar twee punten achter Corendon Kinheim, de nummer vier op de ranglijst.

Uitslagen

L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 2-0
DSS – Vaessen Pioniers: 0-5
Curaçao Neptunus – Mampaey The Hawks: 5-1
HCAW – UVV: 2-11

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page