Vaessen Pioniers weer alleen aan kop

Vaessen Pioniers heeft de derde speelronde afgesloten als leider van het klassement. De Hoofddorpse ploeg bleef deze week ongeslagen tegen DSS. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam volgen op twee punten achterstand.

De honkballers van Vaessen Pioniers kenden op papier de meest eenvoudige competitiestart met series tegen Mampaey The Hawks, UVV en DSS. Tegen deze drie teams boekte de Hoofddorpse ploeg acht overwinningen.

Daarmee blijft de formatie van hoofdcoach Robert Klaver concurrenten Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam met twee punten voor. Beide teams troffen al het sterke Corendon Kinheim. Na Neptunus won deze week ook Amsterdam twee van de drie wedstrijden van de Haarlemse ploeg.

Zeldzaam

Na het pitchersduel van donderdagavond tussen Rob Cordemans en Tom Stuifbergen trakteerden L&D Amsterdam en Corendon Kinheim ook zaterdag de toeschouwers op een strijd tussen twee pitchers. Ditmaal Nick Veltkamp (3-3-4-3) en Kevin Heijstek (2-4-5-0). Met dit tweetal op de heuvel waren de runs zeldzaam.
Veltkamp stond voor Kinheim al zijn honkslagen toe in één slagbeurt. In de tweede inning brachten Kenny Berkenbosch, Bas Nooij, Rashid Gerard en Jesse Aussems met hits hun Amsterdamse ploeg op een 3-0 voorsprong. Veltkamp gooide de deur in het slot, maar zag zijn ploeg op Sportpark Ookmeer niet verder komen dan één punt van Jasper Keijzer in de derde inning. Profhonkballer Kalian Sams sloeg in vier slagbeurten drie hits, maar sneuvelde tot tweemaal toe in een dubbelspel.

L&D Amsterdam – Corendon Kinheim

Evenals een week eerder voorkwam Corendon Kinheim ook tegen L&D Amsterdam een sweep in de laatste wedstrijd uit de drieluik. De Haarlemse ploeg moest door de regen echter wel lang wachten voordat de wedstrijd kon worden gestart. Aanvankelijk gingen de Amsterdamse bezoekers nog wel goed van start. Punten van Michael Duursma (geraakt werper) en Nick Urbanus (tweehonkslag) waren lang voldoende voor een voorsprong.
Pas in de tweede helft van de zesde inning slaagde Corendon Kinheim erin de wedstrijd te kantelen. In korte tijd liep de Haarlemse ploeg van 2-3 uit naar een 7-3 winst. Kinheim kwam uiteindelijk tot elf hits, waarvan Jeffrey Arends (2 uit 3), Dudley Leonora (2 uit 3), Mervin Gario (2 uit 4) en  Kalian Sams (2 uit 4) er elk twee voor hun rekening namen. Bij de Amsterdammers nam Nick Urbanus (4 uit 5) de helft van de productie voor zijn rekening.

Belangrijke aanwinst

Door de nederlaag van L&D Amsterdam heeft Vaessen Pioniers de eerste plaats weer alleen in handen gekregen. De Hoofddorpse ploeg bleef deze week ongeslagen tegen promovendus DSS. Lars Huijer liet zaterdag opnieuw zien een belangrijke aanwinst te zijn voor Vaessen Pioniers. De pitcher, die vlak voor de start van het seizoen een punt zette achter zijn profcarrière, stond zaterdag in zeven innings tegen DSS maar één honkslag toe. Op die hit van Tino van Erk scoorde DSS, geholpen door twee veldfouten, in de derde inning zijn enige punt. Maar door acht strikeouts van Huijer bleef het bij die ene run.
Via een driehonkslag van Kevin Weijgertse en een tweepitter van Paul Brands had Vaessen Pioniers in de tweede inning al een 0-2 voorsprong genomen. Homeruns van Quintin de Cuba en Vince Rooi maakten er in de zesde en zevende inning 1-6 van.

Zondag hielden pitchers Elton Koeiman, Dennis Buring en Taylor Clemensia de Haarlemse ploeg op vijf hits. Bij DSS gooide Tim Halderman een goede wedstrijd, maar zag hij zijn ploeg op een 3-0 achterstand komen na onder meer twee veldfouten.
Een inning later was de achterstand al opgelopen tot 7-0 na hits van Quintin de Cuba en Kevin Dirksen en een tweehonkslag van Kevin Weijgertse. DSS kreeg hierna nog slechts één loper in scoringspositie en kon het zodoende de Hoofddorpse koploper geen enkel moment lastig maken.

Weinig tegenstand

Curaçao Neptunus maakte geen fout tegen Mampaey The Hawks.

Curaçao Neptunus maakte geen fout tegen Mampaey The Hawks.
Foto: © Robert Bos

Curaçao Neptunus ondervond dit weekeinde weinig tegenstand van Mampaey The Hawks. De Rotterdamse ploeg nam zaterdag al in de eerste inning een 3-0 voorsprong en keek hierna niet meer achterom. Na zeven innings en een 10-0 voorsprong kon het materiaal worden opgeborgen. Van de dertien Rotterdamse hits sloeg Benjamin Dille er drie. Raily Legito sloeg in de vierde inning een solohomerun.

Vijf pitchers gooiden zondag samen vijftien keer drie slag voor DOOR Neptunus, terwijl Dwayne Kemp vier honkslagen in vijf slagbeurten sloeg. In de zesde inning sloeg hij twee ploeggenoten binnen om de 2-5 eindstand op het scorebord te brengen.

Revanche

UVV profiteerde deze week van de drie nederlagen van DSS en passeerde de Haarlemse ploeg in het klassement om de vijfde plaats over te nemen, met slechts twee punten achterstand op nummer vier Corendon Kinheim. UVV had zelfs kans om op gelijke hoogte te komen, maar verloor zaterdag van HCAW. Voor UVV gooide Jim Ploeger (11-3-5-1) dat duel een ijzersterke wedstrijd met elf strikeouts in zeven innings.
Hij stond slechts twee honkslagen toe in de eerste zes innings, maar bleef uiteindelijk toch met lege handen achter, nadat hij HCAW in de zevende inning een 0-1 achterstand zag ombuigen in een 3-1 overwinning. Met twee man uit sloegen Max Clarijs, Rikkert Kempen en Jazon Allee in deze slagbeurt honkslagen op rij voor de gelijkmaker. Een wilde worp en een Utrechtse veldfout later was de winst voor HCAW binnen.

De revanche voor UVV een dag later was zoet. Maar liefst twintig honkslagen produceerde de Utrechtse ploeg. Tony Enos leidde de aanval met vier hits, twee binnengeslagen punten en vier gescoorde runs. Brennan Nijhof (3 uit 4), Omar Williams (3 uit 4) en Gillian Lampe (3 uit 4) sloegen elk drie hits. Williams bracht daarmee zelfs zes punten over de thuisplaat. Met zijn tweehonkslag veegde hij in de achtste inning de honken schoon en maakte hij een einde aan de wedstrijd. Jamie Verheylewegh had het zeventiende punt gescoord en de eindstand op 17-7 gebracht.

Uitslagen derde speelronde

L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 2-0
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 3-1
Corendon Kinheim – L&D Amsterdam: 7-3

DSS – Vaessen Pioniers: 0-5
DSS – Vaessen Pioniers: 1-6
Vaessen Pioniers – DSS: 7-0

Curaçao Neptunus – Mampaey The Hawks: 5-1
Curaçao Neptunus – Mampaey The Hawks: 10-0 (7 innings)
Mampaey The Hawks – Curaçao Neptunus: 2-5

HCAW – UVV: 2-11
HCAW – UVV: 3-1
UVV – HCAW: 17-7 (8 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page