Kinheim en HCAW na elf innings in balans

Corendon Kinheim en HCAW hebben vanavond voor een unieke prestatie gezorgd. De twee teams speelden in de avondwedstrijd maar liefst elf innings. De strijd leverde uiteindelijk geen winnaar op.  Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam wisten wel te winnen, waardoor nu drie teams aan de leiding gaan in de hoofdklasse.

Een wedstrijd van elf innings is al niet alledaags in de hoofdklasse. Vorig jaar gebeurde dat slechts tweemaal in het gehele seizoen. Maar een elf innings durende wedstrijd in een avondwedstrijd maakte de prestatie van Corendon Kinheim en HCAW vanavond extra bijzonder. Uiteindelijk slaagde geen van de twee teams er echter in om het winnende punt te scoren, voordat de wedstrijd in verband met de tijdslimiet om 22.30 uur reglementair moest worden beëindigd.

Dashenko Ricardo leek in de zevende inning voor het eerst een beslissing te forceren. Bij een 1-2 achterstand sloeg de catcher van Corendon Kinheim drie punten binnen met een homerun. HCAW gaf echter niet op en sloeg terug met een tweehonkslag van Rossini Frolijk en een hit van Emerson Paula om de stand weer in evenwicht te brengen.
In de tiende inning scoorden beide teams eenmaal. Maar verder dan dat kwamen Kinheim en HCAW niet. De Haarlemse thuisploeg kreeg wel de beste kans toen in de tweede helft van de elfde inning de honken volliepen. Op een grondbal naar het tweede honk sneuvelde Sven van de Sande via een gedwongen loop op de thuisplaat. Met een strikeout stelde hierna closer Steven van Groningen het gelijkspel veilig.

Ingehaald

Dwayne Kemp in actie voor Curaçao Neptunus

Dwayne Kemp in actie voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Robert Bos

In Hoofddorp diende Curaçao Neptunus koploper Vaessen Pioniers zijn tweede nederlaag van het seizoen toe. Tweepitters van Gyenuar Lopez en Dwayne Kemp en driehonkslagen van Rien Vernooij en Shaldimar Daantji brachten de Rotterdammers al vroeg op een riante 1-5 voorsprong.

Diegomar Markwell stond voor zijn 100e overwinning in de hoofdklasse in de eerste vijf innings maar één honkslag toe, waarbij hij alleen een punt moest toestaan aan Vince Rooi (vier wijd), die in de tweede inning mede kon profiteren van een veldfout. De vroege voorsprong bleek beslissend, want nadat beide teams twee keer hadden gescoord in de zesde inning bracht Rien Vernooij (3 uit 4) in de negende inning de 3-8 eindstand op het scorebord. Hij was het vierde punt, die dit duel door Benjamin Dille binnen was geslagen. Met de winst is de Rotterdamse landskampioen nu op gelijke hoogte gekomen met koploper Vaessen Pioniers.

Grandslam-homerun

Beide teams staan nu op zestien punten uit tien wedstrijden. Zij kregen in de kop van het klassement gezelschap van L&D Amsterdam, dat vanavond eveneens zijn achtste overwinning boekte. Rob Cordemans (9-0-4-0) strooide vanavond in Dordrecht met strikeouts en schakelde in de eerste vier innings negen spelers van Mampaey The Hawks uit met drie slag. Vier hits brachten de Amsterdammers al in de tweede inning op een comfortabele 0-5 voorsprong. Mede door een grandslam-homerun van Bas Nooij werd die voorsprong twee innings later verdubbeld.

Gilmer Lampe (UVV) wordt op de thuisplaat uitgetikt door Sven Jongejans.

Gilmer Lampe (UVV) wordt op de thuisplaat uitgetikt door Sven Jongejans.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Uiteindelijk maakte L&D Amsterdam met drie runs in de zevende inning vroegtijdig een einde aan de wedstrijd: 0-13. Tom de Blok gooide de laatste drie innings voor L&D Amsterdam uit met nog eens vijf strikeouts.

Kostbare fout

UVV sloeg vanavond in Utrecht de eerste aanval van DSS op de vijfde plaats af. In de achtste inning profiteerde de thuisploeg van een kostbare fout van de Haarlemse ploeg. Op een slechte aangooi van pitcher Mike Groen konden Jordan Illis en Norbert Jongerius in de achtste inning de winnende punten binnenlopen.

UVV kwam tot twaalf hits, waarvan drie voor Tony Enos (3 uit 4) en twee voor Joris van Ballegooy (2 uit 4), die beiden scoorden in de tweede inning om een 0-2 achterstand weg te werken.

Uitslagen

Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus: 3-8
Mampaey The Hawks – L&D Amsterdam: 0-13 (7 innings)
Corendon Kinheim – HCAW: 5-5 (11 innings)
UVV – DSS: 4-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page