Europese profcompetitie in 2016 van start

Een Europese profcompetitie lijkt werkelijkheid te worden. Vandaag is in Amsterdam door verschillende Europese clubs gesproken over een competitie, die al in 2016 van start moet gaan. Speciaal voor de nieuwe competitie is de European Association of Professional Baseball opgericht.

Vertegenwoordigers van een viertal clubs uit Europa kwamen vandaag bijeen om te spreken over de nieuwe profcompetitie, die onder de noemer Euro League Baseball (ELB) al in 2016 van start moet gaan. Gesproken werd onder meer over het format, de selecties, financiën en logistieke aspecten.

Nederland wordt in de European Association of Professional Baseball vooralsnog vertegenwoordigd door Curaçao Neptunus en Vaessen Pioniers. De andere clubs zijn San Marino, Rouen Huskies (Frankrijk), Templiers de Sénart (Frankrijk), CB Barcelona (Spanje), Sant Boi (Spanje) en Buchbinder Legionäre (Duitsland).

Initiatiefnemers

Bij de bijeenkomst vandaag in Amsterdam waren namens de Nederlandse clubs Curaçao Neptunus en Vaessen Pioniers respectievelijk Jerry van den Oever, Co Haspels en Peter van ’t Klooster aanwezig. Keino Perez en Owen Ozanich waren aanwezig namens Rouen Huskies. Mauro Mazzotti vertegenwoordigde San Marino.

Initiatiefnemers van de Europese plannen zijn Wim van den Hurk, vader van profpitcher Rick van den Hurk, en Jan Maarten Kops, de oprichter van de succesvolle Collegiate Baseball League Europe. Jan van der Sande is als perswoordvoerder aan de European Association of Professional Baseball verbonden. Van den Hurk vervult de rol van voorzitter van de nieuwe European Association of Professional Baseball.

Aansluiting

Van den Hurk en Kops spraken de afgelopen weken met verschillende clubs. Binnenkort hopen zij ook op aansluiting van het Italiaanse Unipol Bologna en het Duitse Heidenheim Heideköpfe. De komende periode worden verder gesprekken gevoerd met nationale en internationale honkbalbonden. Met de deelname aan de Euro League Baseball willen de deelnemende clubs het Europese honkbal verder ontwikkelen.

Op de foto van links naar rechts: Jerry van den Oever (Curaçao Neptunus), Owen Ozanich (Rouen Huskies), Wim van den Hurk (voorzitter), Jan van der Sande (perswoordvoerder), Mauro Mazzotti (San Marino), Keino Perez (Rouen Huskies), Co Haspels (Vaessen Pioniers) en Peter van ’t Klooster (Vaessen Pioniers).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page