Mijlpaal voor pitcher Markwell

Diegomar Markwell heeft gisteren zijn honderdste overwinning behaald als pitcher in de hoofdklasse. De 34-jarige pitcher van Curaçao bereikte die mijlpaal in het duel tegen koploper Vaessen Pioniers. Slechts twee linkshandige pitchers gingen Markwell voor.

Markwell ging gisteravond in Hoofddorp goed van start en stond in de eerste vijf innings van de wedstrijd tegen Vaessen Pioniers slechts één honkslag toe. Hij kwam in zes innings uiteindelijk tot vijf keer drie slag, drie keer vier wijd en kreeg vijf hits en drie punten tegen. Curaçao Neptunus won het duel met 3-8.

De linkshandige pitcher van Curaçao Neptunus won tot dusver al zijn wedstrijden van dit seizoen tegen HCAW, Corendon Kinheim, Mampaey The Hawks en Vaessen Pioniers. Met de vier overwinningen is zijn totaal in zijn carrière op 100 gekomen.

Beste pitcher

Markwell, die tussen 1997 en 2003 onder meer onder contract stond van Toronto Blue Jays, maakte in 2004 voor Sparta/Feyenoord zijn debuut in de hoofdklasse. Sinds 2005 komt de honkballer van Curaçao uit voor het Rotterdamse Neptunus. In 2006 werd hij uitgeroepen tot beste pitcher van de hoofdklasse.

In juli 2013 werd de rechtshandige David Bergman (Corendon Kinheim) de laatste pitcher, die de mijlpaal van honderd overwinningen bereikte. In totaal wonnen slechts twaalf pitchers honderd of meer wedstrijden in de hoofdklasse. Na Craig McGinnis en Richard Orman is Markwell de derde linkshandige pitcher geworden met deze mijlpaal. Recordhouder is nog altijd de rechtshandige pitcher Rob Cordemans, die gisteren zijn 172e overwinning in de hoofdklasse boekte.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page