Curaçao Neptunus overtuigend naar koppositie

Met nog eens twee klinkende overwinningen op Vaessen Pioniers heeft Curaçao Neptunus dit weekeinde een overtuigende serie afgesloten. De Rotterdamse landskampioen heeft daarmee stevig de leiding in de handen gekregen. Die koppositie moet Neptunus wel delen met L&D Amsterdam, dat deze week eveneens ongeslagen bleef.

Het duel tussen Vaessen Pioniers en Curaçao Neptunus was zaterdag welgeteld twee innings een wedstrijd. Acht hits later hadden de Rotterdamse honkballers op het pitchen van Lars Huijer al een 0-10 voorsprong genomen. Christian Diaz en Shurman Marlin sloegen in de tweede inning met een tweehonkslag elk twee ploeggenoten binnen.

Op het pitchen van Kenny van den Branden (4-3-7-0) had Pioniers geen passend antwoord. Pas nadat hij op de heuvel was vervangen, kon Daniel Fernandes tegen zijn oude ploeg met een tweepunten-homerun de eer redden: 2-15. Hij kon daarmee niet voorkomen dat de wedstrijd al na zeven innings moest worden beëindigd.

Max Draijer in actie voor Vaessen Pioniers.

Max Draijer in actie voor Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

De derde overwinning volgde op zondag, maar ditmaal moesten de Rotterdammers er een stuk langer op wachten. Na zes puntloze innings brachten Quintin de Cuba (vier wijd) en Kevin Dirksen (tweehonkslag) zelfs Vaessen Pioniers op voorsprong. Hits van Adrian Anthony, Rien Vernooij, Gyenuar Lopez en Raily Legito veegden die voorsprong een slagbeurt later echter alweer van het scorebord.
In de achtste inning trok Curaçao Neptunus alsnog de winst naar zich toe. Na twee vrije lopen en een wilde worp konden Dwayne Kemp en Adrian Anthony de winnende punten scoren na hits van Shaldimar Daantji en Urving Kemp: 5-2.

Bekijk het fotoverslag >>

Vrezen

Met de drie zeges van deze week op Vaessen Pioniers heeft Curaçao Neptunus de koppositie overgenomen. In het spoor van de Rotterdamse landskampioen keerde ook L&D Amsterdam terug aan de kop van het klassement. De Amsterdamse formatie van hoofdcoach Charles Urbanus had weinig te vrezen van Mampaey The Hawks. Tot driemaal toe werd de wedstrijd tegen de hekkensluiter voortijdig beëindigd. Zaterdag stonden pitchers Kevin Heijstek (5-2-2-0) en Daan Hendrix (2-0-1-0) maar drie hits toe en sloeg de Amsterdamse ploeg zich via dertien hits naar een klinkende 1-12 overwinning. Uitblinker Rashid Gerard homerde in de tweede en vijfde inning en bracht daarmee vijf punten binnen.

Bij een 6-3 voorsprong besliste L&D Amsterdam zondag de wedstrijd in de zevende inning. Na drie keer vier wijd veegde Bas Nooij met een tweehonkslag de honken schoon. Na onder meer een tweepitter van Rashid Gerard en een hit van Patrick Bok was de wedstrijd gespeeld. Maar liefst zes spelers hadden in deze slagbeurt de thuisplaat gepasseerd. Twee innings later scoorden Jesse Aussems en Bas Nooij de laatste twee benodigde runs om de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks bij een stand van 13-3 te kunnen beëindigen.

Zelfzaamheidje

HCAW zorgde zaterdag tegen Corendon Kinheim voor een zeldzaamheidje toen Dashenko Ricardo in de eerste inning sneuvelde in een heus triple play na een vangbal van korte stop Roy Seltenrijch. Een overwinning zat er na het knappe gelijkspel van donderdagavond dit weekeinde echter niet in.
Corendon Kinheim opende zaterdag de score via twee runs in de vierde inning, waarna nog eens vijf punten het verschil een inning later op 7-0 brachten. Kalian Sams (3 uit 5) sloeg in zijn laatste wedstrijd voor zijn vertrek naar Canada met een homerun drie punten over de thuisplaat. Rossini Frolijk sloeg op zijn beurt voor HCAW met een homerun twee punten binnen in de zesde inning, voordat Kinheim in de achtste inning de eindstand bepaalde op 9-2.

Zondag legde David Bergman in zijn eerste start van het seizoen de slagploeg van HCAW aan banden. Zelf opende Corendon Kinheim al in de eerste inning de score. In de vierde inning tilden Bryan Engelhardt (tweehonkslag), Dudley Leonora, Sven van de Sande en Jasper Keijzer met een rally de voorsprong naar een beslissende 0-4.
Pas in de slotfase kon HCAW iets doen aan de 0-6 achterstand. Maar verder dan punten van Jarreau Martina (tweehonkslag) in de zevende en van Rowan van Hoek in de achtste inning kwam de Bussumse ploeg niet.

Tie-break

Vier pitchers van DSS stonden zaterdag samen maar zes honkslagen toe aan UVV.

Vier pitchers van DSS stonden zaterdag samen maar zes honkslagen toe aan UVV.
Foto: © Rob Jelsma

Onder aanvoering van Timo van Lingen (DSS) en Jurjen van Zijl (UVV) bleef de wedstrijd tussen de nummer vijf en zes uit de hoofdklasse maar liefst negen innings puntloos. Pas in de tie-break kon pinch-runner Joffrey Heus het eerste punt scoren op een hit van Mark Smit.
UVV antwoordde echter met een run van Norbert Jongerius na een hit van Mike Bazuin. Uiteindelijk besliste de Haarlemse ploeg in de elfde inning de wedstrijd. Lex Leijenaar profiteerde van een slechte aangooi van pitcher Claudio Bavera om zijn ploeg andermaal op voorsprong te zetten. Ditmaal wist DSS de deur wel in het slot te gooien.

Bekijk het fotoverslag >>

Zondag herstelde UVV onder leiding van korte stop Tony Enos de verhoudingen. De Amerikaan produceerde drie hits, sloeg twee punten binnen en scoorde zelf ook twee runs. Daarmee nam hij de helft van de Utrechtse productie voor zijn rekening. Voor UVV gooide  Jim Ploeger (6-1-4-1) een solide wedstrijd. Hij stond alleen een punt toe in de zevende inning. Zelf scoorde UVV al tweemaal in zowel de vierde als vijfde inning. Die voorsprong werd verdubbeld in de zevende inning na onder meer hits van Dennis Ribbens, Tony Enos en Gilmer Lampe. Het leverde uiteindelijk een 1-8 overwinning op.

Uitslagen vierde speelronde

Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus: 3-8
Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus: 2-15 (7 innings)
Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 5-2

Mampaey The Hawks – L&D Amsterdam: 0-13 (7 innings)
Mampaey The Hawks – L&D Amsterdam: 1-12 (7 innings)
L&D Amsterdam – Mampaey The Hawks: 13-3 (8 innings)

Corendon Kinheim – HCAW: 5-5 (11 innings)
Corendon Kinheim – HCAW: 9-2
HCAW – Corendon Kinheim: 2-6

UVV – DSS: 4-2
UVV – DSS: 1-2 (11 innings)
DSS – UVV: 1-8

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page