Rentree Kenley Jansen in Majors nabij

De 27-jarige Kenley Jansen lijkt vrijwel klaar te zijn voor een rentree in de Major League. De succesvolle closer gooide de afgelopen twee weken vijf innings in de Minor League om zich voor te bereiden op een terugkeer bij de hoofdmacht van Los Angeles Dodgers. De verwachting is dat hij zich zaterdag in Dodger Stadium kan melden voor de wedstrijd tegen Colorado Rockies.

Anderhalve week geleden maakte Jansen al zijn rentree bij het lagere Rancho Cucamonga Quakes in de Minor League. Bij het Class A Advanced-team van Los Angeles Dodgers gooide de Curaçaose pitcher inmiddels vijf wedstrijden in de California League. In alle gevallen ging het door zijn limiet van 25 ballen om maximaal één inning.

Jansen gooide vier puntloze innings en kreeg na onder meer een homerun alleen drie runs tegen in de wedstrijd tegen Visalia Rawhide. In de eerste vier wedstrijden kwam Jansen als startend pitcher in actie. Zondag gooide hij als reliever in de achtste inning tegen High Desert Mavericks zijn vijfde wedstrijd. Het was voor het eerst dit seizoen dat hij twee dagen achter elkaar in een wedstrijd op de heuvel stond.

Laatste horde

Het was de laatste horde die Jansen moest nemen om terug te kunnen keren in de Major League. De verwachting is dat hij morgen nog een laatste wedstrijd gooit in de Minor League voordat hij zich zaterdag kan aansluiten bij de hoofdmacht van Los Angeles Dodgers nu de ploeg is teruggekeerd van een serie uitwedstrijden in Milwaukee en Colorado. De komende dagen speelt de club uit Los Angeles nog zes thuiswedstrijden op rij tegen Miami Marlins en Colorado Rockies.

Door zijn blessure miste Jansen begin dit jaar de volledige Spring Training. De pitcher van Curaçao had zich voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen al wel gemeld voor de eerste trainingen, maar kreeg bij oefeningen met rennen last van zijn voet. Op 17 februari onderging Jansen een operatie aan zijn linkervoet om een uitgroeisel op zijn middenvoetsbeentje te laten verwijderen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page