Eerste winst voor Mampaey The Hawks

De honkballers van Mampaey The Hawks hebben vandaag hun eerste overwinning geboekt van dit seizoen. De ploeg uit Dordrecht was in zijn dertiende wedstrijd met 2-3 te sterk voor HCAW. Ook UVV deed goede zaken met een belangrijke winst op Corendon Kinheim.

Mampaey The Hawks-pitcher Quinn Tramm legde vanmiddag op Hemelvaartsdag in Bussum een belangrijke basis voor de winst. Hij kreeg in de eerste inning na onder meer honkslagen van Brian Biezen en Gianni Frolijk nog wel een punt tegen, maar stond hierna tot aan de zevende inning nog maar drie hits toe.

In de vierde inning sloeg Amir Daou met een tweehonkslag de achterstand voor The Hawks van het scorebord. Drie innings later bracht Brian Raap zijn ploeg met een solohomerun voor het eerst dit duel op voorsprong. Tim Roodenburg (tweehonkslag) maakte er hierna zelfs nog 1-3 van op een hit van Julian Goins. Dat bleek beslissend, want HCAW kon er alleen in de gelijkmakende zevende slagbeurt nog een punt tegenover zetten van Jarreau Martina.

Triple play

Na twee keer vier wijd kreeg HCAW in de negende inning nog wel alle kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar niet veel later kwam de wedstrijd abrupt ten einde toen Rossini Frolijk de bal in een triple play had geslagen na een vangbal van eerste honkman Berend Ruben. Juist vorige week had HCAW zelf nog voor een zeldzaam triple play gezorgd.

Evenals Mampaey The Hawks versloeg ook het Utrechtse UVV een hoger geklasseerde tegenstander. In Haarlem naderde UVV concurrent Corendon Kinheim in het klassement tot één punt. Pitchers Kevin Noordzij, Claudio Bavera en Jurjen van Zijl hielden de Haarlemse ploeg op slechts één punt. Daarmee krijgt UVV aankomend weekeinde de kans om zich te nestelen in de top vier van het klassement.

Teleurstellende start

Gilmer Lampe was van grote waarde voor UVV.

Gilmer Lampe was van grote waarde voor UVV.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Waar Corendon Kinheim in het eigen Pim Mulierstadion maar niet tot scoren kwam, deed UVV dat al in de derde inning. Gilmer Lampe sloeg met twee man uit een tweehonkslag en kon na een gestolen derde honk eenvoudig binnenlopen na drie vrije lopen op rij van pitcher Arswhin Asjes, die met de blessure van Tom Stuifbergen voor het eerst dit seizoen een rol kreeg als starter.

Een inning later gaf Asjes nog eens vier vrije lopen op rij weg. Daarop kon Jordan Illis er 0-2 van maken voor UVV. Asjes werd na zijn teleurstellende start vervangen voor David Bergman. Ook hij moest een hit toestaan aan international Gilmer Lampe. Daarop kon Thomas Smits scoren, voordat Dennis de Ribbens er er 0-3 van maakte op een opofferingsslag van zijn Belgische landgenoot Dennis de Quint.

Wond

Pas in de achtste inning kon Corendon Kinheim iets doen aan de achterstand. Via hits van Dudley Leonora en Jochem Koedijk werd de achterstand verkleind tot 1-4. Het was slechts een pleister op de wond van een wedstrijd, waarin Kinheim ook nog eens buitenvelder Jasper Keijzer verloor. Bij een poging een geslagen bal te vangen, brak de midvelder in de eerste inning een middenhandsbeentje, waardoor hij nu de komende weken buitenspel staat.

In navolging van Mampaey The Hawks en UVV deed ook DSS er alles aan om voor een Hemelvaartsdagstunt te zorgen. In Rotterdam sloeg de Haarlemse ploeg tegen landskampioen Curaçao Neptunus wel meer honkslagen (8-10) dan zijn tegenstander. Maar de formatie van hoofdcoach Lennart Stut moest toch met lege handen terug naar Haarlem. Curaçao Neptunus bleek iets effectiever in zijn kansen en had vanaf de derde inning een 6-1 voorsprong opgebouwd, die DSS niet meer ongedaan kon maken.

Anti-climax

In de negende inning brachten Tino van Erk (honkslag) en pinch-hitter Koen Halderman (honkslag) de eindstand op het scorebord. De Haarlemse ploeg kreeg het gelijkmakende punt nog wel in het slagperk, maar wist zijn laatste kans niet te benutten. Pitcher Diegomar Markwell (4-1-4-0 in zes innings) verhoogde daarmee zijn aantal wins van dit seizoen tot vijf.

De kraker tussen L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers bracht de toeschouwers op het puntje van hun stoel, maar eindigde uiteindelijk na tien innings met een anti-climax, toen de ervaren rechtsvelder Dirk van ’t Klooster een hooggeslagen bal niet kon vangen, waardoor Kenny Berkenbosch de winnende 3-2 kon scoren.

Moeite

Tot dat moment hadden de Amsterdammers alle moeite om de winst in de wacht te slepen. Pitcher Rob Cordemans, die normaliter op donderdag in de avond in actie komt, moest nu in de middag al direct in de eerste inning twee punten toestaan na een tweehonkslag van Mark-Jan Moorman, waarop Dirk van ’t Klooster (honkslag) en Vince Rooi (honkslag) konden scoren.

De Amsterdamse ploeg, die op het pitchen van Ricardo Hernandez lange tijd alleen twee honkslagen wist te slaan in de derde inning, kwam in de zesde inning door met nog eens drie hits van Nick Urbanus, Kenny Berkenbosch en Jesse Aussems. Mede geholpen door een veldfout kon daardoor de wedstrijd weer in balans worden gebracht. Het bleken de laatste Amsterdamse hits, maar de cruciale Hoofddorpse veldfout in de tiende inning bezorgde alsnog de winst voor de formatie van hoofdcoach Charles Urbanus.

Uitslagen

HCAW – Mampaey The Hawks: 2-3
Corendon Kinheim – UVV: 1-4
Curaçao Neptunus – DSS: 6-3
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 3-2 (10 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page