Paul Brands naar Pittsburgh Pirates

De achttienjarige Paul Brands heeft een profcontract getekend bij Pittsburgh Pirates. De honkballer van Vaessen Pioniers vertrekt morgen naar Florida om aan zijn profavontuur te beginnen.

De talentvolle Brands tekende een zevenjarige overeenkomst bij de organisatie uit Pittsburgh, waarvoor ook onder meer de Nederlandse catcher Danny Arribas onder contract staat. Brands reist morgen naar Bradenton (Florida) om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

De verwachting is dat de binnenvelder kan starten bij het Rookie League-team. dat uitkomt in de Gulf Coast League. Dit team start op 22 juni aan de competitie. In diezelfde Rookie League komen namens GCL Twins ook pitcher Matz Schütte en derde honkman Ruar Verkerk uit.

Debuut

Brands maakte vorige maand zijn debuut voor Vaessen Pioniers in de Nederlandse hoofdklasse. Hij speelde zeven wedstrijden, waarin hij twee honkslagen (.200) sloeg. De achttienjarige honkballer doorliep eerder de jeugd van deze Hoofddorpse club, voordat hij vanaf 2010 het opleidingstraject van de Baseball Academy Kennemerland doorliep.

Vorig jaar werd Brands door de honk- en softbalbond KNBSB uitgeroepen tot meest veelbelovende jeugdspeler, nadat hij in zijn eerste seizoen bij het Rookie-team van Pioniers tot een slaggemiddelde was gekomen van .300. Brands ontving hiervoor de Ron Fraser Award.

Eerste speler

De speler van Jong Oranje werd onlangs nog geselecteerd voor de Europese selectie, die in juni gaat deelnemen aan het USA Baseball 17U National Team Championships.

Brands is de eerste spelers in de zevenjarige geschiedenis van de Baseball Academy Kennemerland, die een profcontract heeft getekend in de Verenigde Staten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page