Gunstige poule-indeling Nederland voor Premier 12

Het Nederlands team ontloopt in de eerste ronde van de Premier 12 zowel Japan als de Verenigde Staten, respectievelijk de nummers één en twee van de wereldranglijst. Dat heeft voorzitter Riccardo Fraccari van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) vandaag in het Zuid-Koreaanse Seoul bekendgemaakt.

In een gezamenlijke bijeenkomst met de Koreaanse profhonkbalorganisatie KBO werden vandaag de poule-indelingen voor de Premier 12 gepresenteerd. Bij de bijeenkomst was verder ook KBO-official Kim In-sik aanwezig. Hij gaf een toelichting op de voorbereiding van het nationale team van Zuid-Korea op de Premier 12.

Nederland is voor het nieuwe wereldkampioenschap, met gastheer Chinese Taipei (4), in poule A ingedeeld bij Cuba (3), Canada (7), Puerto Rico (9) en Italië (11). De andere poule bestaat uit de Japan (1), Verenigde Staten (2), de Dominicaanse Republiek (6), Zuid-Korea (8), Venezuela (10) en Mexico (12).

Openingswedstrijd

De Premier 12 wordt gespeeld van zondag 8 tot en met zaterdag 21 november. In totaal worden in deze periode in negen speeldagen tijd 38 wedstrijden gespeeld. Vandaag maakte de WBSC bekend dat de openingswedstrijd van het toernooi op zondag 8 november wordt gespeeld in het Sapporo Dome in Japan. Dit stadion in de Japanse stad Sapporo is de thuisbasis van de profclub Hokkaido Nippon Ham Fighters, dat uitkomt in de Central League. Het Sapporo Dome doet, met plaats voor bijna 54.000 toeschouwers, nauwelijks onder voor het imposante Tokyo Dome.

De wedstrijd in het Sapporo Dome is de eerste wedstrijd uit Poule B en wordt gespeeld tussen Japan en Zuid-Korea. Na de openingswedstrijd reizen de twaalf deelnemende teams voor de wedstrijden uit de eerste ronde en de kwartfinales af naar Taiwan. Daar wordt op zaterdag 9 november in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung ook de eerste wedstrijd uit Poule A gespeeld.

Nederland

In de Taiwanese openingswedstrijd komt direct Nederland in actie tegen gastheer Chinese Taipei. In Taiwan worden van 9 tot en met 16 november wedstrijden gespeeld in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung en het Tianmu Baseball Stadium in Taipei. De vier beste teams uit elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales.
Op 17 en 18 november keren de vier beste teams terug naar Japan voor de halve finales en de finale. Deze worden gehouden in het Tokyo Dome. Het volledig wedstrijdprogramma van de eerste editie van de Premier 12 wordt later bekendgemaakt.

De Premier 12 moet elke vier jaar worden gespeeld tussen de beste twaalf landen van de wereldranglijst. Nederland heeft zich als de nummer vijf voor de eerste editie geplaatst. Samen met Italië (nummer 11) vertegenwoordigen de Nederlandse honkballers Europa in het sterke deelnemersveld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page