Rentree Shairon Martis bij profclub

Shairon Martis heeft vanmiddag zijn rentree gemaakt op de heuvel. De 28-jarige pitcher van Curaçao heeft een overeenkomst afgesloten met Bridgeport Bluefish, dat uitkomt in de onafhankelijke Atlantic League. Vanmiddag maakte hij zijn debuut in de wedstrijd tegen Somerset Patriots.

Met zijn keuze voor Bridgeport Bluefish keert Martis weer terug op Amerikaanse bodem, nadat hij afgelopen seizoen in de Taiwanese profcompetitie gooide voor Uni-President 7-Eleven Lions. In deze Chinese Professional Baseball League (CPBL) gooide hij 151 innings met acht overwinningen en zeven nederlagen. Martis sloot het seizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 3.14.

Voor zijn Taiwanese avontuur speelde Martis voor onder meer Washington Nationals en Minnesota Twins. Voor deze twee teams speelde hij 26 wedstrijden in de Major League.

Liberty Division

In de Atlantic League, één van de onafhankelijke profcompetities in de Verenigde Staten, staat Bridgeport Bluefish momenteel op een tweede plaats in de Liberty Division. Het team van de nieuwe hoofdcoach Ricky VanAsselberg won dertien van zijn eerste 23 wedstrijden.
In deze sterke competitie speelde vorig jaar Kalian Sams al voor Camden Riversharks.

De 28-jarige rechtshandige pitcher maakte vandaag zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg in de eerste van de twee wedstrijden tegen koploper Somerset Patriots. Het debuut verliep niet heel voorspoedig. In het TD Bank Ballpark in Bridgewater (New Jersey) kreeg Martis meteen van de eerste twee tegenstanders een tweehonkslag om zijn oren. Hij volgde hierna nog wel met drie slag, maar met twee man uit maakte de midvelder een vangfout op foutgebied. Die werd nog eens gevolgd door twee vrije lopen en vijf hits, waaronder opnieuw twee tweehonkslagen, waardoor Martis al in de eerste inning acht punten moest toestaan.

Verdiend punt

De Nederlandse international werd uiteindelijk na elf slagmensen vervangen en zag vanuit de dug-out zijn ploeg verliezen met 11-0. Door de vangfout kreeg Martis slechts één verdiend punt op zijn naam, maar heeft hij nu wel een verdiende puntengemiddelde van 13.49. De eerste wedstrijd van de dubbel werd na zes innings beëindigd.

Martis is de vierde international die voor dit seizoen heeft gekozen voor een team uit een onafhankelijke profcompetitie. Eerder tekenden eerste honkman Curt Smith, catcher Rodney Daal en buitenvelder Kalian Sams al contracten bij respectievelijk Lincoln Saltdogs (American Association), Evansville Otters (Frontier League) en Quebec Capitales (CanAm League).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page