Top vier neemt verder afstand

Deze week kan de definitieve afsplitsing van de top vier een feit zijn. In ieder geval maakten Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam, Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim in de eerste wedstrijd uit hun serie geen fouten en vergrootten zij het verschil met de nummer vijf tot minimaal zeven punten.

Hoewel alle teams uit de top vier wisten te winnen, slaagde er geen enkel team in om de wedstrijd met een mercy rule te beëindigen. Koploper Curaçao Neptunus wist vanavond het grootste verschil op het scorebord te krijgen. Via onder meer drie runs in de derde en drie in de achtste inning won de Rotterdamse landskampioen vanavond met 11-2 van UVV. Vooral aan slag overklaste Neptunus zijn tegenstander met zeventien tegenover vier honkslagen.

Christian Diaz (vijfde inning) en Gianison Boekhoudt (zesde inning) sloegen homeruns voor Curaçao Neptunus, terwijl Rien Venooij, Urving Kemp en Shaldimar Daantji elk een driehonkslag sloegen. Daantji en Raily Legito kwamen vanavond beiden tot vier hits.

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd

Man van de wedstrijd

Kevin Dirksen werd in Hoofddorp de man van de wedstrijd. Bij een 1-1 gelijke stand sloeg de speler van Vaessen Pioniers in de achtste inning zijn ploeg met een homerun naar de winst. In zijn rondje over de honken nam Dirksen zowel Mark-Jan Moorman (honkslag) als Quintin de Cuba (honkslag) mee over de thuisplaat.

Jordan Illis (UVV)

Jordan Illis (UVV)..
Foto: © Rob Jelsma

Tot aan de zevende inning had pitcher Sander Helmendach voor het Bussumse HCAW een goede wedstrijd staan gooien. Op het pitchen van de Venezolaanse troef Ricardo Hernández slaagde HCAW er echter niet in om voor een stunt te zorgen tegen Vaessen Pioniers. Hernández gooide maar liefst dertien keer drie slag in acht innings.

Achterstand

In Haarlem gooiden pitchers Rob Cordemans, Tom de Blok en Daan Hendrix samen twaalf strikeouts en stonden ze in het duel tegen DSS slechts vier honkslagen toe. Op twee van die hits konden Tommy van de Sanden en Mark Smit in de derde inning voor DSS nog wel een 0-2 achterstand wegwerken.

Een slagbeurt later had L&D Amsterdam opnieuw een voorsprong genomen. En ditmaal een beslissende. Koen Nooij (tweehonkslag) en Roeland Henrique (stootslag) konden scoren toen pitcher Rick Geestman drie keer vier wijd op rij gooide. Rashid Gerard bracht in de vijfde inning de eindstand op het scorebord, toen ook hij kon scoren na vier wijd met volle honken.

Homerun

In Dordrecht besliste Corendon Kinheim de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks al vroeg. Met volle honken sloeg Dudley Leonora zijn ploeg in de eerste inning naar een 0-2 voorsprong. Een aantal ballen later was die voorsprong al verdubbeld.

Bij een 3-6 voorsprong sloeg Mervin Gario in de achtste inning een homerun om de eindstand op 3-8 te bepalen. Even daarvoor had Kevin Moesquit (3 uit 3) zijn tweede driehonkslag van de avond geslagen. De tweede honkman van Corendon Kinheim scoorde vanavond drie van de acht punten voor zijn ploeg.

Uitslagen

Curaçao Neptunus – UVV: 11-2
DSS – L&D Amsterdam: 2-5
Vaessen Pioniers – HCAW: 4-1
Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim: 3-8

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page