Bezoek Nederlands koningspaar aan MLB-wedstrijd

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen maandagavond 1 juni de wedstrijd bij uit de Major League tussen Washington Nationals en Toronto Blue Jays. Hun aanwezigheid in het Nationals Park maakt deel uit van een driedaags officieel bezoek van het Nederlandse koningspaar aan de Verenigde Staten.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen onder meer een bezoek aan Washington in het kader van zeventig jaar bevrijding van Nederland, waarbij de Amerikanen een belangrijke rol vervulden. In Washington woont het koningspaar maandagavond 1 juni de wedstrijd tussen Washington Nationals en Toronto Blue Jays bij. De twee zijn in het Nationals Park aanwezig op uitnodiging van de 89-jarige eigenaar Theodore Lerner.

Washington Nationals, met het Nederlandse bedrijf Heineken als één van de sponsors, heeft die dag aangewezen als Army Night. Tijdens de wedstrijd tegen Toronto Blue Jays wordt in het bijzijn van het koningspaar een eerbetoon gehouden voor Amerikaanse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, die eveneens voor dit duel zijn uitgenodigd.

Dankbaarheid

Washington Nationals wil daarmee onder meer iedereen de gelegenheid geven om zijn dankbaarheid uit te drukken voor de rol van de Amerikanen bij de bevrijding van Nederland zeventig jaar geleden en het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse proforganisatie heeft de fans opgeroepen zich in het rood-wit-blauw te kleden voor deze wedstrijd in het Nationals Park.

Voormalig IOC-lid Willem-Alexander en Máxima zullen de groep veteranen ook kort ontmoeten. Bij hun aanwezigheid bij de honkbalwedstrijd wordt het tweetal vergezeld door verschillende Nederlandse inwoners en Nederlandse-Amerikanen, die woonachtig zijn in Washington.

Barack Obama

Het koningspaar krijgt in Washington geen honkballers uit het Koninkrijk aan het werk te zien. Zowel Washington Nationals als Toronto Blue Jays heeft geen speler uit Aruba, Curaçao of Nederland in de hoofdmacht. Wel ontmoette Willem-Alexander eerder al eens de huidige Major Leaguers Didi Gregorius en Jonathan Schoop op Curaçao direct na het winnen van de wereldtitel in 2011.

Het Koninklijk Paar verblijft van maandag 1 tot en met woensdag 3 juni in de Verenigde Staten en bezoekt verder onder meer Grand Rapids en Chicago. Het is het eerste officiële bezoek van Willem-Alexander sinds hij in 2013 koning werd. De koning en koningin hebben tijdens hun bezoek bovendien een ontmoeting met president Barack Obama op het Witte Huis. Voorafgaand aan het officiële bezoek aan de Verenigde Staten brengt het koningspaar op uitnodiging van David Johnston, Gouverneur-Generaal van Canada, van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 mei een staatbezoek aan Canada.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page