Pitchers Curaçao Neptunus gooien no-hitter

Drie pitchers van Curaçao Neptunus hebben vanmiddag een gezamenlijke no-hitter gegooid in de met 10-0 gewonnen wedstrijd tegen UVV. Orlando Yntema, Jorian van Acker en Loek van Mil stonden in het Neptunus Familiestadion in zeven innings geen enkele honkslag toe aan de Utrechtse slagploeg van UVV.

Orlando Yntema begon vanmiddag in Rotterdam de wedstrijd op de heuvel. Hij kreeg in de eerste vijf innings slechts zeventien tegenstanders tegenover zich. Alleen Jamie Verheyleweghen (derde inning) en Dennis de Quint (vierde inning) bereikten met vier wijd het eerste honk.

Yntema, die in vijf innings bovendien drie keer drie slag gooide, werd vanaf de zesde inning afgelost door Jorian van Acker en Loek van Mil, die de no-hitter van Curaçao Neptunus in stand hielden. Alleen Van Mil stond nog een loper toe op de honken na vier wijd voor Omar Williams. Maar daarnaast gooide hij ook twee strikeouts.

Voorgangers

Via runs van Benjamin Dille in de eerste en derde inning had Curaçao Neptunus een 2-0 voorsprong genomen. Zes punten in de vierde inning beslisten de wedstrijd. Raily Legito en Dwayne Kemp sloegen in deze slagbeurt elk een tweehonkslag. Op een grondbal van Benjamin Dille scoorde de Rotterdamse ploeg in de zevende inning de laatste twee benodigde punten om het duel na zeven innings te kunnen beëindigen: 10-0.

Stijn van der Meer zat weer in de dug-out van Curaçao Neptunus.

Stijn van der Meer zat weer in de dug-out van Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

In de clubhistorie gooiden eerder zes pitchers voor het Rotterdamse Neptunus een no-hitter. De Australische international Dushan Ruzic was in 2010 de laatste. Zijn voorgangers waren Leon Boyd (2008), Rob Cordemans (2005), Eelco Jansen (2002), Ken Brauckmiller (1997) en Steve Donovan (1981).

Collegeavontuur

In 2010 gooide bovendien Joey Eijpe voor Mr.Cocker HCAW de laatste no-hitter uit de hoofdklasse. Hij deed dat in de wedstrijd tegen Almere Magpies. De no-hitter van Curaçao Neptunus was de 47e in de historie van de Nederlandse hoofdklasse.

Bij de Rotterdammers keerde vandaag international Stijn van der Meer terug van zijn collegeavontuur. Donderdag zat hij al bij de Rotterdammers in de dug-out, vandaag maakt hij zijn rentree met een honkslag, gescoord punt en binnengeslagen punt. Van der Meer honkbalde de afgelopen maanden in de Verenigde Staten voor Lamar University, waar hij met een slaggemiddelde van .351 de beste speler uit het team was. Van der Meer leidde zijn ploeg in onder meer het aantal gespeelde wedstrijden, aantal slagbeurten, gescoorde punten, honkslagen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page