Vier teams strijden om eerste tickets Play-Offs

In het voorlaatste speelweekeinde voor het einde van het eerste deel van de competitie heeft de top vier zich definitief afgesplitst van de overige teams uit de hoofdklasse. Zij maken komende week uit welke twee teams zich als eerste plaatsen voor de Play-Offs.

Alle vier de teams uit de top vier, respectievelijk Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam, Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim, bleven deze week ongeslagen. Daarmee liep het verschil met de nummer vijf op tot minimaal elf punten.

Door dat resultaat hebben UVV, DSS, HCAW en Mampaey The Hawks geen kans meer op de eerste twee tickets voor de Play-Offs. Die worden komende week vergeven aan twee van de vier teams uit de top vier. Dat zal een extra interessant slot zijn, aangezien Corendon Kinheim driemaal speelt tegen Vaessen Pioniers en Curaçao Neptunus zijn eerste plaats moet verdedigen tegen de nummer twee L&D Amsterdam.

No-hitter

Gilmer Lampe vangt een door Raily Legito geslagen bal.

Gilmer Lampe (UVV) vangt een door Raily Legito geslagen bal.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Dit weekeinde hield Curaçao Neptunus zijn koppositie met nog eens twee overwinningen op UVV vast. Zaterdag deed de Rotterdamse ploeg dat zelfs met een no-hitter. Vandaag volgde opnieuw een shut-out. In Utrecht was de landskampioen met 0-6 te sterk na punten in de vijfde en zevende inning. In deze twee slagbeurten sloeg Neptunus zes van zijn twaalf hits, waaronder een driehonkslag van Shurman Marlin. UVV kwam nu tot slechts vier honkslagen, waaronder twee op starter Kenny van den Branden (5-2-2-3 in zes innnings).

In het klassement volgt L&D Amsterdam op slechts twee punten. De twee teams hebben de komende week het beste zicht op een vroegtijdige plaatsing voor de Play-Offs. De Amsterdamse nummer twee bleef ongeslagen tegen promovendus DSS.
Zaterdag stonden pitchers Kevin Heijstek (8-0-3-5-0), Robin Schel en Dennis Burgersdijk slechts vijf honkslagen toe. Heijstek opende het duel met drie strkeouts en kwam in zes innings in totaal tot acht keer drie slag. Het drietal gooide geen enkele keer vier wijd, terwijl de Amsterdamse ploeg foutloos bleef.

Comfortabele voorsprong

Via onder meer hits van Remco Draijer (3 uit 4), Koen Nooij (3 uit 5), Kenny Berkenbosch (2 uit 5) en Jesse Aussems (2 uit 5) scoorde L&D Amsterdam punten in de tweede, derde, zesde en zevende inning om de 0-6 shut-out veilig te stellen. Rashid Gerard en Michael Duursma sloegen elk twee man binnen.

Zondag wist DSS beter partij te bieden. Beide teams kwamen op Sportpark Ookmeer tot tien honkslagen. L&D Amsterdam had in de eerste inning al vroeg een 3-0 comfortabele voorsprong genomen via tweepitters van Michael Duursma en Kenny Berkenbosch (3 uit 4) en hits van Remco Draijer en Rashid Gerard, maar gedurende de wedstrijd wist DSS die achterstand weg te werken.
In de negende inning verkleinde Sven Jongejans (honkslag) het verschil tot 4-3. Met lopers op het eerste en derde honk had DSS kans op meer, maar closer Daan Hendrix wist op tijd de deur in het slot te gooien.

Homerun

Dudley Leonora (Corendon Kinheim) en Odion Gouverneur (Mampaey The Hawks) in actie.

Dudley Leonora (Corendon Kinheim) en Odion Gouverneur (Mampaey The Hawks) in actie.
Foto: © Rob Jelsma

Vaessen Pioniers wachtte zaterdag eveneens niet lang met scoren tegen HCAW. Al in de eerste inning produceerde de ploeg vijf hits waarop viermaal kon worden gescoord. In de vijfde inning maakte Vince Rooi zijn tweede punt van de dag, voordat hij in de negende inning de voorsprong met een homerun vergrootte tot 0-7. In zijn rondje over de honken nam Rooi ook Quintin de Cuba (vier wijd) meer over de thuisplaat.
Op het pitchen van Lars Huijer (6-3-3-0 in zeven innings) wist alleen Gianni Frolijk in de vijfde inning te scoren. Hij kon na vier wijd, een doorgeschoten bal en twee wilde worp heel eenvoudig de thuisplaat bereiken. Maar meer runs lieten Huijer en Dennis Buring dit duel niet toe.

Met Reggie Bomberg op de heuvel eindigde de wedstrijd op zondag met dezelfde uitslag. Ook nu scoorden de Hoofddorpse honkballers zevenmaal. Na vijf innings stond er een 6-1 voorsprong op het scorebord. Ditmaal werd het enige punt voor HCAW gescoord door Jarreau Martina in de tweede inning.

Debuut

Corendon Kinheim had zaterdag weinig te duchten van hekkensluiter Mampaey The Hawks. Dashenko Ricardo (2 uit 4), Kevin Moesquit (2 uit 5) en Mervin Gario (1 uit 3) namen de aanval voor hun rekening. Samen scoorden zij vijf van de negen Haarlemse runs. Beste slagman werd Niels van Weert. De aangewezen slagman kwam in vier slagbeurten tot drie hits.
Op de heuvel stonden Nick Veltkamp (zes innings) en Glenn Wassink (drie innings) geen enkel punt toe. Veltkamp werd door zijn ploeg ondersteund door vier runs in de eerste slagbeurt, waardoor de winst geen enkel moment in gevaar kwam.

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd

Victor Draijer (Corendon Kinheim)

Victor Draijer (Corendon Kinheim).
Foto: © Rob Jelsma

Zondag zorgden de twee teams voor een honkslagenfestival. Zowel Corendon Kinheim als Mampaey The Hawks produceerde veertien hits. Maar beide teams lieten ook tien lopers achter op de honken, waardoor geen enkel team ver wist uit te lopen. Mampaey The Hawks had lange tijd de meeste zicht op winst. De ploeg uit Dordrecht scoorde door zes hits op het pitchen van David Bergman maar liefst viermaal in de tweede inning.
Bij een 3-4 achterstand in de zesde inning kantelde de Haarlemse thuisploeg echter alsnog de wedstrijd. Kevin Moesquit, Victor Draijer en Dudley Leonora sloegen tweehonkslagen om drie punten over de thuisplaat te krijgen. Daarmee kwam de 6-4 eindstand op het scorebord. Het winnende punt werd gescoord op de tweepitter van Draijer, die afgelopen donderdag pas zijn debuut in de hoofdklasse had gemaakt en vandaag goed was voor drie tweehonkslagen in vijf slagbeurten, waarmee hij twee punten binnensloeg en zelf ook tweemaal kon scoren. De afgelopen maanden honkbalde Draijer voor Redlands Community College in Oklahoma.

Uitslagen zesde speelronde

Curaçao Neptunus – UVV: 11-2
Curaçao Neptunus – UVV: 10-0 (7 innings)
UVV – Curaçao Neptunus: 0-6

DSS – L&D Amsterdam: 2-5
DSS – L&D Amsterdam: 0-6
L&D Amsterdam – DSS: 4-3

Vaessen Pioniers – HCAW: 4-1
HCAW – Vaessen Pioniers: 1-7
Vaessen Pioniers – HCAW: 7-1

Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim: 3-8
Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim: 0-9
Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 6-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page