Promotie voor catchers Lacrus en Llewellyn

De Curaçaose catchers Sherman Lacrus (Texas Rangers) en Phildrick Llewellyn (Baltimore Orioles) hebben afgelopen week een promotie verdiend. Lacrus maakte gisteravond zijn debuut op Double A-niveau. Llewellyn speelde zijn eerste wedstrijd op Single A-niveau. Voor beide profhonkballers was het hun eerste wedstrijd van het seizoen.

De 21-jarige Lacrus is begonnen aan zijn derde seizoen als profhonkballer. In 2013 debuteerde hij in de Dominicaanse zomercompetitie, vorig jaar speelde hij voor de organisatie van Texas Rangers in de Arizona Rookie League. Dit seizoen speelde hij echter nog geen wedstrijd. Lacrus, die zijn profcarrière begon als buitenvelder, wordt nu door Texas Rangers vooral nog ingezet als catcher.

In de aanloop naar dit jaar werd hij tijdens Spring Training opgeroepen voor de hoofdmacht, maar kwam hij niet in een officiële oefenwedstrijd in actie. Vrijdag werd hij vanuit extended Spring Training toegewezen aan het Triple A-team Round Rock Express, waar hij een aantal dagen back-up catcher was van Thomas Telis. De honkballer van Curaçao, die nog niet eerder hoger speelde dan de Arizona Rookie League, kwam echter niet aan spelen toe. Zondag werd hij overgeheveld naar het Double A-team Frisco RoughRiders.

Debuut

Daar volgde gisteren wel direct zijn debuut. In de wedstrijd tegen San Antonio Missions speelde Lacrus het gehele duel als aangewezen slagman, maar kwam hij in vier slagbeurten nog niet tot een honkslag. Zijn ploeg won, mede door zeven runs in de zevende inning, met 0-8. Bij het Double A-team  speelt ook de Curaçaose buitenvelder Christopher Garia. Hij speelde voor dit team dit seizoen inmiddels twintig wedstrijden (.169) in de Texas League, maar staat momenteel met een blessure aan de kant.

Ook Phildrick Llewellyn verdiende een promotie. Hij bereidde zich afgelopen weken in het extended Spring Training-kamp van Baltimore Orioles voor op het nieuwe seizoen. De 21-jarige catcher speelde tot deze maand eveneens nog niet hoger dan de Rookie League. In 2012 en 2013 kwam hij voor Arizona Diamondbacks uit in de Arizona Rookie League. Vorig jaar kreeg hij een nieuwe kans bij Baltimore Orioles, die hem het hele seizoen stalde in de Dominicaanse zomercompetitie.

Gelijkmaker

Donderdag mocht hij zich echter voor het eerst melden bij een team uit de Class A Advanced Carolina League. In dienst van Frederick Keys speelde Llewellyn inmiddels twee wedstrijden. Afgelopen donderdag was hij het gehele duel de derde honkman in het met 3-4 gewonnen duel tegen Myrtle Beach Pelicans. Bij een 3-2 achterstand opende Llewellyn de achtste inning met een tweehonkslag. Even later kon hij de gelijkmaker scoren op een wilde worp. Het was de enige honkslag dit duel voor de honkballer van Curaçao.

Zondag was hij de gehele wedstrijd catcher in het duel tegen Lynchburg Hillcats. Nu sloeg hij één honkslag in vijf slagbeurten en won zijn ploeg door drie punten in de tiende inning met 8-10.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page