Alexander Rodriguez terug als profhonkballer

Alexander Rodriguez keert na zeven maanden terug in het Amerikaanse profhonkbal. De 21-jarige Curaçaose speler heeft een overeenkomst afgesloten met Tampa Bay Rays. Eerder stond de linkshandige pitcher, die bovendien inzetbaar is als eerste honkman, onder contract bij Colorado Rockies.

Rodriguez nam onlangs deel aan try-outs op de Dominicaanse Republiek. Daar viel de jonge prof op bij scouts van de Amerikaanse proforganisatie Tampa Bay Rays. Een van die scouts was Chairon Isenia, de Curaçaose catcher die ook speelde voor het Nederlands team.

Vorige week kwamen beide partijen tot een overeenkomst, waarmee Rodriguez de kans krijgt terug te keren als profhonkballer. Eerder speelde hij twee seizoenen in de organisatie van Colorado Rockies.

Rob Cordemans

Deze club koos hem in de zestiende ronde als 469e speler tijdens de drafts van 2013. Rodriguez was in beeld gekomen door zijn prestaties voor Indian River State College, waarvoor ook pitcher Rob Cordemans ooit uitkwam.

Zijn debuut volgde op 30 juli 2013 op negentienjarige leeftijd voor Tri-City Dust Devils in de Single A Northwest League. Hij speelde dat jaar uiteindelijk vijf innings in zes wedstrijden met een verdiende puntengemiddelde van 9.00.

World Series

Vorig jaar kwam hij in juli en augustus nog eens in tien wedstrijden (tien innings) uit voor Grand Junction Rockies in de Rookie Pioneer League. Nu sloot de pitcher van Curaçao af met een verdiende puntengemiddelde van 7.20. In oktober verbrak Colorado Rockies het contract met de linkshandige pitcher, die in 2008 met Curaçao de Junior League World Series won.

De 21-jarige Rodriguez is de tweede speler van Curaçao in korte tijd, die een profcontract tekent. Eerder deze maand legde scout Quincy Martina het Curaçaose talent Jacques Sambo vast voor de organisatie van Houston Astros.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page