Amsterdam en Kinheim slaan eerste slag

L&D Amsterdam en Corendon Kinheim hebben in de strijd om de respectievelijk eerste en derde plaats vanavond goede zaken gedaan. De Amsterdammers versloegen in de eerste wedstrijd van hun serie koploper Curaçao Neptunus om de koppositie in de hoofdklasse over te nemen. Kinheim sloeg hard toe tegen Vaessen Pioniers.

Met Rob Cordemans (6-2-6-1) op de heuvel versloeg L&D Amsterdam vanavond op eigen veld koploper Curaçao Neptunus met 6-1. Koen Nooij bracht zijn ploeg in de vierde inning met een driehonkslag op een 2-0 voorsprong.
Twee innings later werd de voorsprong na tweepitters van Kenny Berkenbosch en Jesse Aussems vergroot tot 5-1. Vooral ook doordat de Rotterdamse veldploeg tweemaal in de fout ging.

Curaçao Neptunus slaagde er niet meer in om de achterstand weg te werken. Verder dan het punt van Christian Diaz in de vijfde inning kwamen de bezoekers niet. In de achtste inning bracht Rashid Gerard na zijn tweehonkslag de eindstand op 6-1. Het betekende de eerste nederlaag dit seizoen voor pitcher Diegomar Markwell.

Eerste plaats

Met de winst neemt L&D Amsterdam voorlopig de eerste plaats in het klassement over van Curaçao Neptunus. Morgenavond treffen beide ploegen elkaar opnieuw op Sportpark Ookmeer. Die wedstrijd is in verband met de start van de Europa Cup aankomende dinsdag met een dag vervroegd. Zowel Curaçao Neptunus als L&D Amsterdam neemt komende week deel aan het Europa Cup-toernooi.

Ook Corendon Kinheim klom vanavond een plaats in het klassement en komt daarmee dichter in de buurt bij de eerste twee plaatsen, die na deze week recht geven op een startbewijs voor de Play-Offs. De Haarlemse ploeg ruilde van positie met Vaessen Pioniers. In de streekderby tussen beide teams sloeg de ploeg van hoofdcoach Wim Martinus hard toe. Met behulp van veertien hits op het pitchen van Ricardo Hernández en Dennis Buring kon de wedstrijd al na zeven innings worden beëindigd.

Belangrijke rol

Na vier innings was de voorsprong nog slechts 3-0, maar via drie runs in de vijfde en vier in de zevende inning maakte Corendon Kinheim er in korte tijd een einde aan. Vooral aangewezen slagman Mervin Gario speelde aanvallend een belangrijke rol. Hij sloeg drie hits, scoorde tweemaal en bracht drie ploeggenoten binnen, waarvan twee in de zevende en laatste inning. Dudley Leonora scoorde hierna de 10-0 op een wilde worp.

Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim)

Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim)
Foto: © Rob Jelsma

De man van de wedstrijd werd echter pitcher Glenn Wassink (3-1-2-0). Hij stond in zes innings alleen hits toe aan Max Draijer in de derde en vijfde inning en legde daarmee de ervaren Hoofdddorpse aanval volledig lam. Pim Walsma gooide in de zevende inning het duel uit en stond verder heen honkslag meer toe.

Gelijkspel

UVV kwam vanavond in eigen huis niet verder dan een 9-9 gelijkspel tegen hekkensluiter Mampaey The Hawks, maar mocht daar vooral heel blij mee zijn. De nummer vijf uit het klassement werd door de honkballers uit Dordrecht rap op achterstand gezet. Die achterstand liep zelfs op tot 2-9 in de vijfde inning.
In de vijfde inning wist UVV knap terug in de wedstrijd te komen. Op vier hits scoorde de Utrechtse ploeg zesmaal. Jamie Verheylewegh en Gilmer Lampe sloegen met tweehonkslagen in deze slagbeurt respectievelijk twee en drie punten binnen.

In de achtste inning ontsnapte UVV aan een pijnlijke nederlaag. Dennis de Quint verloste zijn ploeg. Hij sloeg zijn derde slagbal weg voor een driehonkslag en kon even later de wedstrijd in evenwicht brengen op een hit van Norbert Jongerius. Met het winnende punt op het tweede honk wist Mampaey The Hawks middels een dubbelspel nog een verdiend gelijkspel uit de wedstrijd te halen. De negende inning kon door de tijdslimiet niet meer worden gespeeld.

Lijdzaam

DSS-pitchers Rick Geestman, Timo van Lingen en Kevin Geestman gooiden vanavond tegen HCAW samen acht keer drie slag en stonden maar twee honkslagen toe. Toch moesten ze lijdzaam toezien hoe hun ploeg met lege handen Bussum moest verlaten.

Op één van die twee honkslagen kon Gianni Frolijk (vier wijd) in de vijfde inning het enige punt van de wedstrijd scoren. HCAW wist de minimale voorsprong tegen de promovendus vast te houden tot het duel in de achtste inning reglementair moest worden beëindigd. Zelf kwam DSS op het pitchen van Sander Helmendach (4-1-4-0 in zeven innings) niet verder dan vier hits.

Uitslagen

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus: 6-1
Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 10-0 (7 innings)
UVV – Mampaey The Hawks: 9-9 (8 innings)
HCAW – DSS: 1-0 (8 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page