Adriana aangesteld als manager in LMB

Sharnol Adriana is de nieuwe manager bij de Mexicaanse profclub Rojos del Águila de Veracruz. Hij zat gisteren in zijn nieuwe functie in de dug-out bij de Mexicaanse ploeg. Bij de club uit de Liga Mexicana de Beisbol vervangt Adriana de ontslagen manager Héctor Estrada.

Adriana was nog niet eerder hoofdcoach in de sterke Mexicaanse Triple A-competitie. In de aanloop naar het seizoen nam hij tijdens Spring Training kort de taken over toen manager Héctor Estrada in verband met familieverplichtingen enige dagen afwezig was.

Ook deed Adriana onder meer ervaring op als hoofdcoach bij Chileros de Xalapa in de Liga Invernal Veracruzana, één van de wintercompetities in Mexico. Met dat team won hij afgelopen winter vijftien van de 33 wedstrijden. Eerder dit jaar liep hij kort stage bij Los Angeles Dodgers. Vorige maand begon Adriana aan zijn tweede seizoen als hitting-coach bij Rojos del Águila de Veracruz.

Opvolger

Onder leiding van manager Héctor Estrada speelde de ploeg een teleurstellend seizoen tot dusver. Met negentien overwinningen uit 47 wedstrijden staat de ploeg onderaan in de Zona Sur van de Liga Mexicana de Beisbol. Hierop besloot de clubleiding om manager Estrada aan de kant te zetten.

Sharol Adriana staat de pers te woord na de aankondiging van zijn aanstelling als manager.

Sharol Adriana staat de pers te woord na de aankondiging van zijn aanstelling als manager.
Foto: © Rojos del Águila de Veracruz

Adriana werd, gezien zijn jarenlange ervaring in de Mexicaanse competitie, aangesteld als opvolger. De voormalig international van het Nederlands honkbalteam, die tussen 1991 en 2014 zelf actief was als profhonkballer, komt sinds 2000 uit in de Mexicaanse profcompetitie. Hij kwam als speler voor Cafeteros de Cordoba, Piratas de Campeche, Rojos del Águila de Veracruz, Petroleros de Minatitlán en Broncos de Reynosa uiteindelijk tot 1307 wedstrijden, waarmee hij één van de langste carrières had voor een buitenlandse honkballer in Mexico.

Versterkt

Met Adriana aan het roer wist Veracruz vooralsnog niet te winnen. Tegenstander Pericos de Puebla scoorde gisteravond in het Parque Deportivo Universitario Beto Avila in de derde inning het enige punt van de wedstrijd voor een 0-1 overwinning.

Inmiddels heeft de club zich versterkt met de Amerikaanse buitenvelder Mike Wilson and derde honkman Josh Bell, die tussen 2010 en 2012 in de Major League speelde voor Baltimore Orioles en Arizona Diamondbacks. Met dit nieuwe tweetal moet manager Adriana de komende weken de weg terug omhoog vinden. Voordat het zover is, ligt de competitie eerst vier dagen stil in verband met de All Star Game op zondag 31 mei. Na deze onderbreking vervolgt Rojos del Águila de Veracruz de competitie met een serie tegen koploper Leones de Yucatan.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page