Hartley tijdens EC manager van Heidenheim

Mike Hartley, die vorige maand door de honk-en softbalbond KNBSB werd aangesteld als pitching-coach voor het Nederlands team, treedt komende week tijdens het Europa Cup-toernooi in Rotterdam op als manager van het Duitse Heidenheim Heideköpfe. De Duitse club heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De voormalig Major Leaguer is sinds april bij de KNBSB in dienst. Hij treedt naast bondscoach Steve Janssen op als pitching-coach. Van de KNBSB heeft Hartley nu toestemming gekregen om de komende week aan de slag te gaan als hoofdcoach van het Duitse Heidenheim Heideköpfe, dat speciaal voor het Europa Cup-toernooi afreist naar Rotterdam.

De Amerikaan is geen onbekende voor de Duitse ploeg, die vorig jaar in de Duitse finale verloor van Solingen Alligators. Van 2008 tot en met 2010 was Hartley al de hoofdcoach van Heidenheim Heideköpfe, waarmee hij in 2009 de Duitse landstitel veroverde. In 2010 werd hij met zijn Duitse ploeg bovendien tweede tijdens de Final Four.

Belangenverstrengeling

Heidenheim Heideköpfe start het Europa Cup-toernooi dinsdag met een wedstrijd tegen het Italiaanse Rimini, waarvan tijdens de Final Four in 2010 nog knap werd gewonnen. Donderdag is gastheer Curaçao Neptunus de tegenstander. Voor dat duel heeft Hartley van de KNBSB, gezien mogelijke belangenverstrengeling, geen toestemming gekregen om als manager in de dug-out plaats te nemen.

Van de Rotterdamse landskampioen trainden de afgelopen weken vijf pitchers onder leiding van Hartley met het Nederlands team. Dat zijn Berry van Driel, Kevin Kelly, Diegomar Markwell, Loek van Mil en Orlando Yntema.

Startbewijs

Heidenheim Heideköpfe reist met de Amerikaanse buitenvelder James McOwen, de Amerikaanse pitcher Tyler Lockwood en de Canadese utility-speler Aaron Dunsmore af naar Rotterdam. Daar hoopt de Duitse club bij de eerste vier te eindigen, om een startbewijs te verdienen voor de European Champions Cup van volgend jaar. Hartley krijgt verder de beschikking over onder meer de ervaren internationals Simon Gühring, Sascha Lutz en Luke Sommer.

Heidenheim Heideköpfe keert voor het eerst sinds 2011 terug in een Europees clubtoernooi. In dat jaar eindigden de Duitse honkballers in Amsterdam, ondanks een knappe overwinning tegen Unipol Bologna, achter de Italiaanse ploeg en achter L&D Amsterdam op een derde plaats.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page