Curaçao Neptunus naar Play-Offs

Landskampioen Curaçao Neptunus heeft zich vandaag als eerste ploeg geplaatst voor de Play-Offs. De Rotterdamse honkballers waren met 3-1 te sterk voor L&D Amsterdam en verdienden daarmee één van de twee startbewijzen voor de Play-Offs. L&D Amsterdam en Corendon Kinheim blijven in de race voor het andere startbewijs.

Zowel Curaçao Neptunus als L&D Amsterdam had vandaag kans om zich al vroeg te plaatsen voor de Play-Offs. De nummers één en twee uit de eerste competitieronde plaatsen zich voor de strijd om de Holland Series.

Donderdag boekte de Amsterdamse ploeg nog een overtuigende overwinning op de titelverdediger, maar vandaag haalde Curaçao Neptunus in eigen huis revanche. Het was voor hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen een uitstekende generale repetitie voor het aankomende Europa Cup-toernooi, dat eveneens plaatsvindt in het Neptunus Familiestadion.

Veldfout

L&D Amsterdam ging al in de eerste inning maar liefst driemaal in de fout, waardoor Benjamin Dille (honkslag) en Raily Legito (honkslag) hun ploeg vroeg op een 2-0 voorsprong konden zetten. Pitcher Kyle Ward (1-2-3-3 in zes innings) hield hierna de Rotterdammers van het scoren, maar aanvallend kon L&D Amsterdam geen vuist maken. Op vijf verschillende pitchers kwam de Amsterdamse slagploeg vanmiddag niet verder dan drie hits. In de derde inning scoorde Linoy Croes het enige punt voor de bezoekers.

In de achtste inning leidde de vierde Amsterdamse veldfout ook het derde Rotterdamse punt in. Dwayne Kemp kon op een hit van Rien Vernooij voor de 3-1 zorgen. Dat was voldoende voor de 3-1 winst, waardoor Curaçao Neptunus zich voor de start van het Europa Cup-toernooi al heeft verzekerd van deelname aan de Play-Offs.

Afwachten

Welk team zich als tweede plaatst voor de Play-Offs is nog afwachten. L&D Amsterdam kan zich bij Curaçao Neptunus voegen, maar moet dan wel nog eenmaal van de Rotterdammers winnen. Die wedstrijd stond aanvankelijk voor gisteravond op het programma, maar moest door de regen worden afgelast.

Door de Europa Cup-verplichtingen van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zal het duel pas op dinsdag 9 juni worden ingehaald. De Amsterdammers hebben in de strijd om de Play-Offs alleen nog concurrentie van Corendon Kinheim, dat vandaag met een walk-off zege concurrent Vaessen Pioniers eigenhandig uitschakelde.

Grandslam-homerun

Bij de Hoofddorpse ploeg sloeg Vince Rooi in de zesde inning een grandslam-homerum om zijn ploeg op een 3-7 voorsprong te zetten. Corendon Kinheim antwoordde direct met vier hits, waaronder een tweehonkslag van Kevin Moesquit om het verschil te verkleinen tot 6-7.

Met twee man uit trok de Haarlemse thuisploeg in de tweede helft van de negende inning alsnog de winst naar zich toe. Met Dashenko Ricardo (honkslag) op het derde honk en twee man uit sloeg Niels van Weert een bal naar de korte stop. Daarop kon Ricardo de gelijkmaker scoren. Drie ballen later ramde Jochem Koedijk de bal voor twee honken diep het linksveld in. Op die walk-off tweehonkslag kon Van Weert vanaf het tweede honk het winnende punt scoren.

Parijs

L&D Amsterdam reist morgen af naar Parijs voor hun Europa Cup-toernooi, maar zal het wedstrijdverloop tussen Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim nauwlettend in de gaten houden. Als De Hoofddorpse ploeg zondag wel wint, plaatst L&D Amsterdam zich zonder te spelen al als tweede ploeg voor de Play-Offs.

Wint Corendon Kinheim, dan passeren de Haarlemse honkballers L&D Amsterdam in het klassement. L&D Amsterdam moet dan de inhaalwedstrijd tegen Curaçao Neptunus van dinsdag 9 juni winnen om zich ten koste van Corendon Kinheim alsnog te plaatsen voor de Play-Offs.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page