Tweede beslissing Play-Offs uitgesteld

Het tweede team dat zich al in de eerste competitieronde plaatst voor de Play-Offs, laat nog even op zich wachten. Vandaag kon L&D Amsterdam zich, zonder te spelen, al plaatsen. Maar zover kwam het vooralsnog niet.

De Amsterdammers, die vandaag per bus afreisden naar Parijs voor deelname aan het Europa Cup-toernooi dat dinsdag van start gaat, hadden kunnen profiteren van een nederlaag van Corendon Kinheim. Bij verlies van de huidige nummer drie tegen Vaessen Pioniers, de nummer vier, zou L&D Amsterdam zich als tweede ploeg kunnen plaatsen voor de Play-Offs.

De streekderby tussen Pioniers en Kinheim werd vandaag echter afgelast in verband met de slechte weersomstandigheden. Het duel wordt nu op een nog nader te bepalen datum ingehaald. Ook L&D Amsterdam speelt, tegen Curaçao Neptunus, nog een inhaalduel. Bij winst is L&D Amsterdam door naar de Play-Offs. Bij verlies van de Amsterdammers en winst van Corendon Kinheim, is de Haarlemse ploeg geplaatst voor de Play-Offs. Als beide teams verliezen, gaan de Amsterdammers ook door naar de Play-Offs. Gisteren plaatste titelverdediger Curaçao Neptunus zich als eerste ploeg voor die Play-Offs.

Shut-out

Thomas Smits (UVV).

Thomas Smits (UVV).
Foto: © Rob Jelsma

De overige wedstrijden in de hoofdklasse konden zondag wel doorgaan. UVV versloeg, net als een dag eerder, ook vandaag hekkensluiter Mampaey The Hawks. Zaterdag leidde UVV-pitcher Jim Ploeger (6-1-3-1) zijn ploeg naar een 2-0 shut-out tegen Mampaey The Hawks. Omar Williams (tweehonkslag) en Tony Enos (vier wijd) scoorden voor UVV in de tweede en vierde inning om een Utrechtse voorsprong op het scorebord te krijgen. Daar had Mampaey The Hawks in het restant van het duel niets meer tegen in te brengen. Ook niet nadat Claudio Bavera in de zesde inning Ploeger op de heuvel had afgelost.

Zondag volgde opnieuw een shut-out, maar nu was het verschil aanzienlijk groter. De Utrechtse ploeg scoorde zowel in de derde als vierde inning viermaal en liep daarmee uit naar een 0-10 voorsprong. Bij 0-13 kon het materiaal na zeven innings worden opgeborgen. Thomas Smits (5 uit 5 met drie runs) en Norbert Jongerius sloegen elk met een tweehonkslag twee ploeggenoten binnen. In totaal kwam UVV tot negentien honkslagen.

Goede zaken

DSS wist dit weekeinde één van de twee wedstrijden tegen HCAW te winnen.

DSS wist dit weekeinde één van de twee wedstrijden tegen HCAW te winnen.
Foto: © Rob Jelsma

Met het oog op de totaalstand aan het einde van de reguliere competitie deed HCAW deze week goede zaken tegen DSS. Na winst op donderdag werd ook zondag van de Haarlemse ploeg gewonnen. Zaterdag was DSS wel de sterkste. Startend pitcher Jorn van Ingen schakelde toen met behulp van zijn veld de eerste negen tegenstanders uit voordat Jarreau Martina (tweehonkslag) en Raoell Kortstam de eerste Bussumse honkslagen sloegen.
Het bleven echter de enige hits, die de vijf DSS-pitchers toestonden. Daarmee werden de hits van Mitchell Koot en Lex Leijenaar in de vijfde inning beslissend. DSS kwam daarmee op een 2-3 voorsprong, die de ploeg niet meer uit handen gaf. Uiteindelijk won DSS de wedstrijd met 3-5.

Zondag kwam HCAW via twee runs in de eerste en in de zesde inning tweemaal op voorsprong. Maar beide keren werd die achterstand door DSS vrijwel direct weggewerkt. Pas in de zevende inning wist HCAW een beslissing te forceren. In deze slagbeurt produceerde de Bussumse ploeg vier hits, waaronder tweepitters van Rossini Frolijk en Jarreau Martina (zijn tweede van de dag). Daarmee liepen de bezoekers uit naar een 4-8 overwinning, waarmee HCAW de Haarlemse ploeg in het klassement nadert tot één punt.

Uitslagen zevende speelronde

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus: 6-1
L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus: afgelast
Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam: 3-1

Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 10-0 (7 innings)
Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 8-7
Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: afgelast

UVV – Mampaey The Hawks: 9-9 (8 innings)
UVV – Mampaey The Hawks: 2-0
Mampaey The Hawks – UVV: 0-13 (7 innings)

HCAW – DSS: 1-0 (8 innings)
HCAW – DSS: 3-5
DSS – HCAW: 4-8

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page