Heidenheim toch zonder Hartley van start

Het Duitse Heidenheim Heideköpfe moet het Europa Cup-toernooi vanmiddag starten zonder de Amerikaanse hoofdcoach Mike Hartley. De Nederlandse honkbal- en softbalbond KNBSB heeft hiervoor zijn toestemming alsnog ingetrokken, nadat het was teruggefloten door gastheer Curaçao Neptunus.

Vorige week presenteerde de Duitse Bundesliga-club Heidenheim Heideköpfe met trots zijn nieuwe tijdelijk hoofdcoach voor het aankomende Europa Cup-toernooi. De Duitse ploeg had overeenstemming bereikt met de Amerikaan Mike Hartley, die tussen 2008 en 2010 al eerder met succes hoofdcoach was bij de Duitse ploeg.

In 2010 plaatste Heidenheim Heideköpfe zich onder leiding van de Amerikaan zelfs voor de Final Four waarin, mede door winst op Unipol Bologna, een knappe finaleplaats werd behaald.

Respect

Voor de inzet van Mike Hartley was nog wel toestemming benodigd van de Nederlandse honkbal- en softbalbond KNBSB. Aanvankelijk kwam die er wel. Met het voorbehoud dat Hartley niet in de dug-out zou zitten tijdens de wedstrijd tegen Curaçao Neptunus. “Een teken dat Neptunus toch een beetje respect heeft voor de Duitse nummer twee”, liet de club weten.

Dat respect gaat echter nog veel verder. Na de bekendmaking van het nieuws bleek de clubleiding van Curaçao namelijk volledig niet te spreken te zijn over het besluit van de KNBSB en diende de Rotterdamse landskampioen alsnog bezwaar in bij de bond. Daarop besloot de KNBSB eieren voor zijn geld te kiezen en terug te komen op het eerder genomen besluit.

Nationale ploeg

Hartley, die sinds dit jaar pitching-coach is bij het Nederlands team, begeleidt de laatste weken een groot aantal pitchers van landskampioen Curaçao Neptunus. In dienst van de KNBSB werkt hij onder meer samen met Evert-Jan ’t Hoen, één van de assistent-coaches bij de nationale ploeg en bovendien hoofdcoach van Curaçao Neptunus, deze week gastheer van het Europa Cup-toernooi.

Door het besluit van de KNBSB staat Heidenheim Heideköpfe, de verliezend Duitse finalist van vorig jaar, deze week in Rotterdam onder leiding van de reguliere manager Klaus Eckle. Hij wordt daarbij ondersteund door Jay Pecci. De Italiaanse Amerikaan is tijdens het reguliere seizoen speler bij de Duitse club, maar is tijdens het Europa Cup-toernooi niet inzetbaar als speler omdat Heidenheim Heideköpfe voor de maximaal drie posities van buitenlanders heeft gekozen voor James McOwen, Tyler Lockwood en Aaron Dunsmore.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page