Shairon Martis alweer weg bij Bridgeport Bluefish

Het verblijf van Shairon Martis bij de Amerikaanse profclub Bridgeport Bluefish is van korte duur geweest. Gisteren werd het contract van de 28-jarige pitcher van Curaçao al na twaalf dagen ontbonden.

Shairon Martis tekende woensdag 20 mei een nieuw contract bij Bridgeport Bluefish. Zijn debuut in de Atlantic League verliep echter geheel niet vlekkeloos. Als startend pitcher in de wedstrijd tegen koploper Somerset Patriots kreeg hij in de eerste inning direct zeven honkslagen tegen, waarop acht keer kon worden gescoord.

Martis werd hierop al na elf slagmannen in de eerste inning vervangen en zag zijn ploeg uiteindelijk verliezen met 11-0. In zijn enige inning kwam hij verder tot één keer drie slag en twee keer vier wijd. Een nieuwe kans kreeg de international, die begin dit jaar met het Europees All Star Team uitkwam tijdens de Global Baseball Match, niet. Gisteren besloot de clubleiding van Bridgeport Bluefish het contract met Martis te ontbinden.

De rechtshandige pitcher was begonnen aan zijn elfde seizoen als profhonkballer, nadat hij vorig jaar voor Uni-President 7-Eleven Lions had gegooid in de Chinese Professional Baseball League (CPBL). Met Martis werden ook pitcher Jesus Colome en binnenvelder Albert Gonzalez ontslagen. Ter vervanging heeft Bridgeport Bluefish inmiddels onder meer de linkshandige pitcher Eric Niesen en rechtshandige pitcher Reinaldo Lopez aan zijn selectie toegevoegd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page