Neptunus snel klaar met KNTU Elizavetgrad

In nog geen twee uur tijd was Curaçao Neptunus vanavond op de eerste dag van het Europa Cup-toernooi al klaar met KNTU Elizavetgrad. De kampioen uit Oekraïne werd met speels gemak aan de kant gezet. Pitcher Diegomar Markwell nam een no-hitter mee de vijfde inning in.

Markwell stond vanavond de eerste tegenstander nog wel met geraakt werper toe op de honken, maar maakte dat goed door rechtsvelder Illia Velikii direct met een pick-off terug naar de dug-out te sturen.

De daaropvolgende dertien tegenstanders werden vervolgens allemaal uitgeschakeld, waarvan zes met drie slag, voordat in de vijfde inning de eerste honkslagen voor KNTU Elizavetgrad op het scorebord kwamen.

Homerun

Aanvallend verzaakte de Rotterdamse slagploeg niet tegen de zwakke Oekraïnse honkballers. Curaçao Neptunus kwam tot twaalf hits, waaronder vier van Dwayne Kemp. Hij sloeg bovendien twee man binnen met een homerun en scoorde driemaal. Rien Vernooij (2 uit 3) en Christian Diaz (2 uit 3) zorgen op hun beurt elk voor twee gescoorde runs en respectievelijk vier en drie binnengeslagen punten.

Met acht pitches mocht Floris Timmer in de zevende inning de wedstrijd uitgooien. Curaçao Neptunus is daarmee het Europa Cup-toernooi op eigen veld eenvoudig gestart.

                  1 2 3 4 5 6 7  R  H E
KNTU ELIZAVETGRAD 0 0 0 0 0 0 0  0  2 3
CURAÇAO NEPTUNUS  4 3 0 5 0 0 X 12 12 0
Dwayne Kemp was met vier hits, waaronder een homerun, de beste slagman.

Dwayne Kemp was met vier hits, waaronder een homerun, de beste slagman.
Foto: © Rob Jelsma

Pitchers KNTU Elizavetgrad
Serhiy Shtapura (1+3 man): 0-1-7-1
Artem Lopata (2 1/3+4 man): 0-2-4-2
Mykola Liakhovetsky (2 2/3): 2-1-1-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell (5): 6-0-2-0
Jorian van Acker (1): 1-0-0-0
Floris Timmer (1): 0-0-0-0

Geen fout

Ook de Italiaanse vice-kampioen ASD Rimini maakte vanmiddag geen fout op de eerste dag van het Europa Cup-toernooi. Van Heidenheim Heideköpfe werd met 8-3 gewonnen. In de derde inning draaiden de Italiaanse honkballers een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. In de vijfde inning liep Rimini verder uit tot 7-1, waarmee de wedstrijd was gespeeld.

Giuseppe Mazzanti (2 uit 4), Riccardo Mazzanti (2 uit 4), Paul Macaluso (2 uit 4) en Stefano Desimoni (2 uit 5) sloegen samen zes van de acht Italiaanse punten binnen. Rechtsvelder Macaluso deed dat met twee tweehonkslagen. Winnend pitcher José Escalona (7-3-6 -1) nam de eerste zes innings voor zijn rekening.
Voor Heidenheim Heideköpfe, dat in Rotterdam aantrad zonder Mike Hartley, kreeg voormalig profpitcher Luke Sommer de nederlaag op zijn naam.

Cuba

De wedstrijd tussen de landskampioenen van Frankrijk en Duitsland leverde een overwinning op voor de Franse honkballers. In de ochtend scoorde Templiers de Sénart in de tweede inning van de wedstrijd tegen Draci Brno tweemaal op drie honkslagen. Dat was voldoende voor de eerste overwinning.

De op Cuba geboren Franse international Leonel Cespedes (8-5-3-0) hield de slagploeg van Draci Brno acht innings lang op drie honkslagen. Closer Pierrick Lemestre gooide het duel met twee strikeouts in de laatste inning uit.

Uitslagen

ASD Rimini – Heidenheim Heideköpfe: 8-3
Templiers de Sénart – Draci Brno: 2-0
Curaçao Neptunus – KNTU Elizavetgrad: 12-0 (6 1/2 inning)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page