Play-Offs in zicht voor Kinheim na monsterscore

De opdracht voor de spelers van hoofdcoach Wim Martinus was vanavond helder. Alleen door winst zou Corendon Kinheim zicht houden op directe plaatsing voor de Play-Offs. De opdracht was bij de Haarlemse honkballers luid en duidelijk binnengekomen. In korte tijd maakte Corendon Kinheim korte metten met Vaessen Pioniers.

De Hoofddorpse ploeg, die voor deze thuiswedstrijd genoodzaakt was uit te wijken naar het Pim Mulierstadion van Kinheim, was afgelopen weekeinde al uitgeschakeld voor een vroege plaatsing voor de Play-Offs.

Voor Corendon Kinheim was dat een heel ander verhaal. Door de dubbele winst van afgelopen week op Vaessen Pioniers waren de Haarlemse honkballers nog vollop in de race. Dan moest vandaag nog wel worden gewonnen. Want bij verlies zou L&D Amsterdam zich na Curaçao Neptunus als tweede ploeg plaatsen voor de Play-Offs.

Toeval

In Haarlem liet Corendon Kinheim niets aan het toeval toe. Kevin Moesquit sloeg al direct de eerste pitch van de wedstrijd over de omheining van het Pim Mulierstadion. En daarmee was de toon gezet.
In de tweede inning passeerden maar liefst zes spelers van Kinheim de thuisplaat. Geholpen door een doorgeschoten bal, geraakt werper en twee wilde worpen van pitcher Elton Koeiman liep de voorsprong voor Kinheim daarmee in rap tempo op tot 2-6.

Bryan Engelhardt deed er in de vierde inning nog een schepje bovenop met de tweede Haarlemse homerun van het duel. Ondertussen liep de teller voor Kinheim op tot zeventien honkslagen en veertien punten in de eerste vier innings.

Strooptocht

Winnend pitcher Tom Stuifbergen.

Winnend pitcher Tom Stuifbergen.
Foto: © Robert Bos

Maar daarmee waren de honkballers van hoofdcoach Wim Martinus nog niet tevreden. In de zesde inning vervolgde Kinheim de strooptocht werden nog eens acht punten gescoord. Dashenko Ricardo nam er met een homerun drie voor zijn rekening. Daarmee werd de monsterscore gebracht op maar liefst 4-22, waarbij de enige Hoofddorpse punten in de eerste twee innings waren gescoord.

Tom Stuifbergen (5-0-6-2) werd winnend pitcher. David Bergman nam het werk op de heuvel vanaf de zesde inning over en kreeg in de zevende en laatste inning nog een punt tegen van Max Draijer (tweehonkslag). De twee pitchers werden vanavond geholpen door 26 Haarlemse hits. Elke slagman van Corendon Kinheim sloeg minimaal één honkslag. Kevin Moesquit (5 uit 5) zelfs vijf. Dudley Leonora (4 uit 6) en Dashenko Ricardo (4 uit 6) elk vier.

Afwachten

Met de 5-22 winst neemt Corendon Kinheim de tweede plaats in het klassement van de hoofdklasse over van L&D Amsterdam. De Haarlemse ploeg moet nu het resultaat afwachten van de inhaalwedstrijd tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam, die na afloop van het Europa Cup-toernooi wordt gespeeld.

Bij winst voor L&D Amsterdam plaatsen de Amsterdammers zich alsnog voor de Play-Offs. Bij winst voor Curaçao Neptunus wordt Corendon Kinheim de tweede ploeg die zich plaatst voor de Play-Offs.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page