Draci Brno toegetreden tot Europese profbond

Draci Brno heeft zich als negende club aangesloten bij de European Association of Professional Baseball (EAPB). Vandaag zette voorzitter Igor Kratochvil van de Tsjechische landskampioen zijn handtekening onder een overeenkomst. De EAPB streeft er naar om in 2016 te starten met een Europese profcompetitie.

De European Association of Professional Baseball werd vorige maand in Amsterdam opgericht met de Nederlander Wim van den Hurk als voorzitter. Bij de start hadden zich acht clubs aangesloten. Drie daarvan komen momenteel uit in één van de Europa Cup-toernooien. De Nederlandse landskampioen Curaçao Neptunus en het Franse Templiers de Sénart spelen op dit moment op het Europa Cup-toernooi in Rotterdam. De ander is T&A San Marino, dat vandaag in Parijs het onderspit moest delven tegen L&D Amsterdam.

Ook het Hoofddorpse Vaessen Pioniers, het Franse Rouen Huskies, de Spaanse clubs CBS Sant Boi en CB Barcelona en Buchbinder Legionäre (Duitsland) sloten zich al aan.

Interesse

Vanuit Tsjechië was er bij de start ook al serieuze interesse. Vandaag kwamen voorzitter Van den Hurk en van Draci Brno general manager Arnost Nesnal en voorzitter Igor Kratochvil in Rotterdam bij elkaar om de plannen te bespreken. Het tweetal was in de havenstad aanwezig in verband met de deelname van de Tsjechische kampioen aan het Europa Cup-toernooi.

Draci Brno is uiteindelijk als eerste Tsjechische club toegetreden tot de nieuwe Europese profbond. De komende periode hoopt de European Association of Professional Baseball meer Europese clubs aan zich te kunnen binden, om op die manier een breder draagvlak te krijgen voor de plannen voor de eerste Europese profcompetitie. Daarvoor reist Van den Hurk onder meer later deze week af naar Frankrijk.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page