Ook Curaçao Neptunus wint opnieuw

In navolging van L&D Amsterdam is ook Curaçao Neptunus op de tweede speeldag van het Europa Cup-toernooi ongeslagen gebleven. In het eigen Neptunus Familiestadion in Rotterdam sloeg Gianison Boekhoudt de gastheer naar een 1-6 overwinning.

De Tsjechische club, die eerder op de dag zich als nieuw lid had aangesloten bij de European Association of Professional Baseball, de organisatie die in 2016 een Europese profcompetitie wil realiseren, kon aanvallend nauwelijks mee met de Nederlandse landskampioen.

Alleen in de vierde inning scoorde Martin Schneider voor de Tsjechen. Hij kon na zijn tweehonkslag scoren op een hit van Premek Chroust. Het bleef het enige punt dat pitchers Orlando Yntema, Kevin Kelly, Berry van Driel en Loek van Mil toestonden.

Verschil

Op dat moment had Curaçao Neptunus echter al een 0-3 voorsprong genomen via punten in de eerste (Dwayne Kemp), tweede (Urving Kemp) en vierde inning (Benjamin Dille). De Rotterdamse gastheer drukte in de avondzon vooral het verschil tussen beide ploegen uit in honkslagen: 4-14.

Gianison Boekhoudt (3 uit 4) zorgde ervoor dat ook de overwinning geen enkel moment in gevaar kwam. Hij sloeg met hits in de eerste en vijfde inning al punten binnen en ramde vervolgens in de achtste inning nog eens de bal over de omheining voor een solohomerun. Met de Arubaanse catcher hadden aanvallend ook Rien Vernooij (3 uit 5) en Shaldimar Daantji (3 uit 4) een goede wedstrijd.

Ongeslagen

Door de 1-6 overwinning is Curaçao Neptunus na twee wedstrijden nog ongeslagen. Datzelfde geldt voor ASD Rimini, dat zaterdag de laatste tegenstander van de Rotterdammers is voor de finale.

Morgenavond is in het Neptunus Familiestadion Heidenheim Heideköpfe de volgende tegenstander voor Curaçao Neptunus. De Duitse ploeg staat achter de twee ongeslagen teams op een derde plaats en heeft nog een rekening te vereffenen met de Nederlandse club, die vorige week een stokje stak voor de terugkeer van Amerikaan Mike Hartley als hoofdcoach bij de Duitsers.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CURAÇAO NEPTUNUS 1 1 0 1 1 1 0 1 0  6 14 0
DRACI BRNO       0 0 0 1 0 0 0 0 0  1  4 2

Pitchers Curaçao Neptunus
Orlando Yntema (5 1/3+1 man): 5-2-3-0
Kevin Kelly (1 2/3): 3-0-1-0
Berry van Driel (1): 1-0-0-0
Loek van Mil (1): 0-0-0-0

Pitchers Draci Brno
Michal Sobotka (6 1/3+1 man): 0-3-12-2
Jan Vasourek (1 2/3): 1-0-2-0
Filip Capka (1): 0-0-0-0

Probleemloos

Zoals verwacht ondervond ASD Rimini vanochtend nauwelijks problemen met KNTU Elizavetgrad. De Oekraïnse honkballers, die gisteravond al het onderspit moesten delven tegen titelkandidaat Curaçao Neptunus, hoefde zich vandaag tegen de andere favoriet ook geen illussies te maken.

Startend pitcher Filippo Bertolini (10-0-4-1) werkte zich probleemloos door de eerste innings heen. De Italianen openden zelf de score na een driehonkslag van catcher Pierangelo Cit. De 0-2 voorsprong, die Rimini in deze slagbeurt nam, werd hierna uitgebouwd tot 1-5, voordat Rimini in de zevende inning de eindstand op het scorebord bracht. In deze slagbeurt scoorde Rimini nog driemaal, waarbij twee keer kon worden gescoord na een wilde worp.

Eerste overwinning

Heidenheim Heideköpfe boekte vanmiddag in Rotterdam zijn eerste overwinning van het Europa Cup-toernooi. Al in de eerste inning van de wedstrijd tegen Templiers de Sénart sloegen Philip Schulz (2 uit 3), James McOwen (2 uit 3) en Aaron Dunsmore (3 uit 3) honkslagen om de Duitsers op een 2-0 voorsprong te zetten. Die gaf de ploeg uit Heidenheim niet meer uit handen.

Het drietal bleek aanvallend van grote waarde. Samen sloegen zij zeven van de tien Duitse hits en breidden zij via punten in de derde en zevende inning de voorsprong uit naar een 5-1 overwinning.

Uitslagen

KNTU Elizavetgrad – ASD Rimini: 1-8
Heidenheim Heideköpfe – Templiers de Sénart: 5-1
Draci Brno – Curaçao Neptunus: 1-6

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page