Curaçao Neptunus slaat opnieuw hard toe

Sloeg Curaçao Neptunus in de eerste twee wedstrijden van het Europa Cup-toernooi al 26 honkslagen, daar voegden de Rotterdamse honkballers vanavond nog eens achttien hits aan toe. De ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen sloeg tegen Heidenheim Heideköpfe hard toe en won in zeven innings met 1-15.

Aanvallend zijn de honkballers van Curaçao Neptunus op dreef. De aanloop van de Rotterdamse ploeg naar het Europa Cup-toernooi verliep al voortvarend. Met zestien overwinningen in twintig wedstrijden plaatste het team zich als eerste in de hoofdklasse voor de Play-Offs.

Die lijn heeft de formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen in het Europa Cup-toernooi doorgezet. In het eigen Neptunus Familiestadion werden KNTU Elizavetgrad (12-0) en Draci Brno (1-6) al aan de zegekar gebonden. Heidenheim Heideköpfe vormde vanavond al evenmin een obstakel.

Beladen

Het duel tussen de Nederlandse landskampioen en de Duitse nummer twee was in de aanloop nog beladen. Heidenheim Heideköpfe wilde niets liever dan het succes van 2010 overtreffen. Toen plaatsten de Duitse honkballers zich onder leiding van de Amerikaanse coach Mike Hartley voor de Final Four. Een terugkeer van Hartley tijdens het Europa Cup-toernooi van deze week in Rotterdam leek dat ook mogelijk te maken.

Totdat gastheer Curaçao Neptunus daar een stokje voor stak. De Rotterdammers wilden de nieuwe pitching-coach van het Nederlands team niet bij de concurrent in de dug-out hebben zitten. Net name niet met het oog op het onderlinge treffen van vanavond.

Vervoering

Shaldimar Daantji bereikt voor Curaçao Neptunus veilig het tweede honk.

Shaldimar Daantji bereikt voor Curaçao Neptunus veilig het tweede honk.
Foto: © Rob Jelsma

De Rotterdamse landskampioen kreeg zijn zin, maar zette juist tegen datzelfde Heidenheim Heideköpfe vanavond vier pitchers in, die niet met de nationale Nederlandse selectie meetrainen. Kenny van den Branden, Floris Timmer en Gijs Timmer en Sebastiaan van de Koppel hielden de Duitse slagploeg op zes honkslagen, waaronder twee van Sascha Lutz, de oudere broer van Major League Donald Lutz, die overigens deze week door Cincinatti Reds werd ontslagen. James McOwen (honkslag) scoorde in de vierde inning na hits van Aaron Dunsmore en Johannes Krumm de enige Duitse runs.

Curaçao Neptunus bracht zelf het toegestroomde publiek vroeg in vervoering. Al in de tweede inning sloegen de Rotterdamse honkballers hard toe. Geholpen door maar liefst vier veldfouten scoorde Neptunus achtmaal in deze slagbeurt. Shaldimar Daantji en Gianison Boekhoudt sloegen tweehonkslagen, terwijl Christian Diaz de bal zelfs voor drie honken wegtimmerde.

Mercy-rule

Twee vrije lopen, een veldfout, een wilde worp zorgden ervoor dat Curaçao Neptunus nog eens viermaal kon scoren in de vijfde inning. Daarmee kon de Rotterdamse hoofdklasser voor de tweede keer dit toernooi een wedstrijd beëindigen met de mercy-rule. Want nadat het verschil in de zevende inning al was opgelopen tot 1-15, kon het materiaal worden opgeborgen.

Stijn van der Meer (3 uit 5) en Christian Diaz (3 uit 5) voerden vanavond de aanval van Curaçao Neptunus aan. In de zevende inning maakte de zeventienjarige talentvolle Ruben Prins als pinch-runner en later als linksvelder zijn debuut in de hoofdmacht van Curaçao Neptunus.

                      1 2 3 4 5 6 7  R  H E
CURAÇAO NEPTUNUS      0 8 0 0 4 0 3 15 18 1
HEIDENHEIM HEIDEKÖPFE 0 0 0 1 0 0 0  1  6 5

Pitchers Heidenheim Heideköpfe
Tyler Lockwood (2 1/3+1 man): 1-1-9-4
Efthimios Fluege (1 2/3+4 man): 0-3-2-1
Marcel Giraud (2): 0-0-2-0
Lukas Antoniuk (1): 1-0-5-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Kenny van den Branden (4): 3-0-4-1
Floris Timmer (1): 2-0-1-0
Gijs Timmer (1): 1-1-0-0
Sebastiaan van de Koppel (1): 1-0-1-0

Controle

In de wedstrijd tegen Templiers de Sénart (1-1) won ASD Rimini (2 -0) vanochtend in Rotterdam ook zijn derde wedstrijd op rij. De Franse pitcher Christopher Morel nam het niet al te nauw met zijn controle. Hij gooide in de eerste drie innings maar liefst elf keer vier wijd en twee wilde worpen. ASD Rimini had daardoor geen enkel probleem om snel bij de Franse ploeg weg te lopen. Een rally van vijf hits op rij leverden bovendien nog eens zes punten in de tweede inning op. Daarmee was het verschil na vier innings al opgelopen tot 0-11.

Toch slaagden de Italiaanse honkballers er niet in om het duel tegen Templiers de Sénart vroegtijdig te beëindigen. In de zesde inning verkleinde Rolando Merino (2 uit 3) het verschil met een honkslag tot 2-11, terwijl reliever Jacques Boucheron (1-1-3-1) vanaf de vierde inning de Italianen in de laatste vijf innings puntloos hield.

Inside-the-park homerun

Na nederlagen tegen Templiers de Sénart en Curaçao Neptunus won Draci Brno vanmiddag op de derde speeldag zijn eerste wedstrijd van het Europa Cup-toernooi. De Tsjechen waren met 6-11 te sterk voor het eveneens nog puntloze KNTU Elizavetgrad. Martin Schneider (3 uit 4) leidde zijn ploeg de juiste weg. Hij sloeg in de eerste inning de eerste honkslag en en scoorde even later ook het eerste punt. Uiteindelijk nam Draci Brno al een 0-4 voorsprong na die eerste slagbeurt.

Met een homerun tilde Schneider de voorsprong in de vierde inning naar 0-6. Ook Adam Hajtmar (3 uit 5) sloeg een homerun voor de Tsjechen. Die bal verliet echter geen enkel moment het stadion. Niettemin was de zeldzame inside-the-park homerun wel goed voor twee binnengeslagen punten. In de slotfase verkleinde KNTU Elizavetgrad de 1-9 achterstand nog tot 6-9, maar in de buurt van de overwinning kwamen de Oekraïnse honkballers geen enkele maal.

Uitslagen

Templiers de Sénart – ASD Rimini: 2-11
KNTU Elizavetgrad – Draci Brno: 6-11
Heidenheim Heideköpfe – Curaçao Neptunus: 1-15 (7 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page