Curaçao Neptunus naar finale Europa Cup

Curaçao Neptunus heeft zich als eerste Europese ploeg geplaatst voor de Europa Cup-finale. De Rotterdamse gastheer profiteerde van de misstap eerder op de dag van concurrent ASD Rimini en boekte vanavond tegen Templiers de Sénart de laatste benodigde overwinning (1-4) om plaatsing voor de eindstrijd te bewerkstelligen.

Curaçao Neptunus werkt zich al de hele week voorspoedig door het Europa Cup-toernooi. Doordat ASD Rimini eerder op de dag verrassend verloor van Draci Brno, is het resultaat van morgen voor de Rotterdammers eigenlijk al niet meer van belang. Rimini moet die wedstrijd wel winnen om zich alsnog te kunnen plaatsen voor de finale.

Overigens moest eerst vanavond nog wel het verplichte nummer tegen Templiers de Sénart worden gewonnen. De Franse ploeg won tot dusver alleen de openingswedstrijd met 2-0 tegen Draco Brno, maar wist het vanavond niettemin de Rotterdamse gastheer knap lastig te maken.

Sterk

Lang wisten voor Curaçao Neptunus alleen Gianison Boekhoudt (tweede inning) en Gyenuar Lopez (vijfde inning) te scoren, beiden nadat ze met vier wijd op de honken waren gekomen. Maar pitcher Floris Timmer, die gisteren tegen Heidenheim Heideköpfe al één inning voor de winst gooide, zorgde ervoor dat de Fransen niet op voorsprong konden komen. Hij begon sterk en kreeg pas de eerste honkslag tegen in de vierde inning. Voor de eerste drie innings had Timmer bovendien slechts 21 ballen nodig.

Een geraakt werper met volle honken bracht Templiers de Sénart in de vierde inning aanvankelijk nog wel op gelijke hoogte. Maar dat was slechts van korte duur.

Verschil

Floris Timmer was de startend pitcher voor Curaçao Neptunus.

Floris Timmer was de startend pitcher voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Het verschil werd gemaakt nadat Stijn van der Meer de eerste pitch van de zevende inning voor twee honken het linksveld in had geramd. Dwayne Kemp (opzettelijk vier wijd) en Raily Legito (geraakt werper) konden hierna ook plaatsnemen op de honken, voordat Gianison Boekhoudt (2 uit 4) met een hit twee man over de thuisplaat sloeg voor de 1-4 winst.

In de laatste vier innings gooiden Berry van Driel, Kevin Kelly en Loek van Mil het duel oppermachtig uit, waarbij zij geen honkslagen meer toestonden. Kelly en Van Mil gooiden bovendien zes strikeouts in de laatste drie innings.

Startbewijs

Door de vier overwinningen op rij heeft Curaçao Neptunus een startbewijs veilig gesteld voor Nederland voor het nieuwe Europa Cup-toernooi van volgend jaar, dat gaat worden gespeeld onder de noemer European Champions Cup. In Parijs deed L&D Amsterdam ondertussen hetzelfde, waardoor Nederland volgend jaar met twee teams aan het nieuwe sterke Europese clubtoernooi kan starten.

Curaçao Neptunus sluit de eerste ronde van het Europa Cup-toernooi morgenmiddag om 15.00 uur af met een wedstrijd tegen ASD Rimini. De Rotterdammers moeten deze wedstrijd nog wel winnen om het thuisvoordeel in de finale veilig te stellen. Een overwinning kan er bovendien voor zorgen dat Curaçao Neptunus in de eindstrijd het sterke ASD Rimini mogelijk ontloopt. De winnaar van de finale plaatst zich voor de European Champions Cup, oude stijl, die later dit jaar wordt gespeeld. Tegenstander daarin wordt de winnaar van het Europa Cup-toernooi dat nu in Parijs wordt gehouden.

                     1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CURAÇAO NEPTUNUS     0 1 0 0 1 2 0 0 0  4 8 2
TEMPLIERS DE SÉNART  0 0 0 1 0 0 0 0 0  1 2 0

Pitchers Curaçao Neptunus
Floris Timmer (4 2/3+1 man): 1-1-2-2
Berry van Driel (1 1/3): 1-2-0-0
Kevin Kelly (2): 3-0-0-0
Loek van Mil (1): 3-0-0-0

Pitchers Templiers de Sénart
Jonathan Mottay (6 1/3+2 man): 0-6-5-0
Pierrick Lemestre (2 2/3): 1-1-3-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page