Draci Brno stunt tegen ASD Rimini

Draci Brno heeft vandaag op de vierde speeldag van het Europa Cup-toernooi voor een enorme stunt gezorgd. De Tsjechische kampioen, die in Rotterdam nog maar één wedstrijd wist te winnen, verraste vandaag het ongeslagen ASD Rimini. Met een 2-6 overwinning hebben de Tsjechen ineens volop zicht op een plaats in de finale.

Draci Brno begon het toernooi eerder deze week slecht met nederlagen tegen Templiers de Sénart (2-0) en Curaçao Neptunus (1-6). Maar inmiddels doet de Tsjechische kampioen weer volop mee in de race om de hoofdprijs.

Onder leiding van pitcher Martin Schneider won Draci Brno vanmiddag verrassend eenvoudig met 2-6 van de nog ongeslagen Italianen uit Rimini. Schneider (8-2-4-1) had de dag van zijn leven en gooide een complete wedstrijd en stond slechts vier honkslagen toe.
Twee jaar geleden versloeg Draci Brno, op 7 juni 2013, tijdens het Europa Cup-toernooi Rimini al eens. Toen werd het in Barcelona 4-10 voor de Tsjechen. Niettemin eindigden de Italianen in dat jaar wel op de eerste plaats.

Voorsprong

Door twee van de vier Italiaanse hits konden Stefano Desimoni en Rainer Olmedo in de zesde inning scoren voor Rimini. Het bleven echter de enige Italiaanse punten dit duel. Zelf had Draci Brno in de eerste drie innings al verrassend een 0-5 voorsprong genomen.

In de eerste inning opende Jakub Hajtmar (tweehonkslag) de score. Een inning later sloeg Michal Ondracek met een hit nog eens twee punten binnen. De veteraan Pavel Budsky zorgde met zijn tweepitter in de derde inning vervolgens voor de 0-5. Frantisek Vasourek bepaalde in de achtste inning de eindstand op 2-6. De Tsjechen kwamen dit duel tot elf hits op het pitchen van Carlos Richetti, Daniele del Bianco en Roberto Corradini.

Finale

Door de stunt hebben de Tsjechische honkballer van Draci Brno weer volop zicht op de finale. Dan moet wel morgen de laatste wedstrijd uit de eerste ronde worden gewonnen van Heidenheim Heideköpfe. Als dat lukt en Curaçao Neptunus wint vanavond en bovendien morgenmiddag eveneens van ASD Rimini, dan verzekeren de Tsjechen zich van een plaats in de eindstrijd, waarin dan Curaçao Neptunus de tegenstander zal zijn.

Niettemin hebben de honkballers van ASD Rimini alle kansen nog in eigen hand. De verliezend finalist van de Italian Baseball League van vorig jaar hoeft zelf morgenmiddag alleen van Curaçao Neptunus te winnen om zich te plaatsen voor de finale.

Forceren

Heidenheim Heideköpfe ontsnapte in de Rotterdamse ochtend aan een nederlaag tegen het nog puntloze KNTU Elizavetgrad. De Oekraïnse ploeg wist tot aan de achtste inning bij de Duitse honkballers te blijven. Maar bij een 5-5 gelijke stand, wist Heidenheim Heideköpfe alsnog een beslissing te forceren.

Luke Sommer (tweehonkslag) kon het winnende punt scoren na een honkslag van Stefan Karpf (honkslag), die zelf voor de 5-7 eindstand zorgde op een hit van Philip Schulz. Zodoende kreeg pitcher Aaron Dunsmore (5-3-8-0) na acht innings werk alsnog de overwinning op zijn naam.
Door de overwinning op hekkensluiter KNTU Elizavetgrad blijft Heidenheim Heideköpfe in de race voor de derde plaats en kwalificatie voor het Europese A-toernooi van 2016.

Uitslagen

Heidenheim Heideköpfe – KNTU Elizavetgrad: 7-5
ASD Rimini – Draci Brno: 2-6
Templiers de Sénart – Curaçao Neptunus: start om 19.30 uur

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page