L&D Amsterdam blijft op koers voor finale

L&D Amsterdam blijft op het Europa Cup-toernooi in Parijs op koers voor een plaats in de finale van aankomende zondag. De Amsterdamse honkballers bleven vandaag ook zonder enige moeite ongeslagen tegen gastheer PUC: 15-3.

Hoofdcoach Charles Urbanus, die eerder deze week al werd geholpen door de goede optredens van Rob Cordemans en Jimmy Osinga, kon vandaag rekenen voor de wedstrijd tegen PUC op Dennis Burgersdijk. Hij hield het gehele duel stand en stond slechts vijf honkslagen toe.

Dat duel duurde slechts zeven innings, voordat L&D Amsterdam via veertien honkslagen het verschil van minimaal tien punten op het scorebord van het Stade Pershing had gekregen. De teleurstellend spelende Franse gastheer blijft daarmee in deze ijzersterke Europa Cup-poule vooralsnog op één overwinning steken.

Voorsprong

Roeland Henrique en Michael Duursma openden het duel met tweehonkslagen op rij, voordat Remco Draijer ook nog eens doorkwam met een driehonkslag. Ook Rashid Gerard en Jesse Aussems sloegen al meteen hits in de eerste slagbeurt, waardoor L&D Amsterdam al na één inning een comfortabele 4-0 voorsprong had genomen.

Nadat Jesse Aussems in de derde inning het vijfde Amsterdamse punt had gescoord, sloeg hij met een tweehonkslag bovendien nog eens twee ploeggenoten binnen in de vierde inning.
Een echte wedstrijd werd het daardoor geen enkel moment. PUC slaagde er alleen in om te scoren in de derde en zevende inning. Beide keren werden de punten binnengeslagen door catcher Douglas Rodriguez (2 uit 2).

Finale

In de zesde inning bracht L&D Amsterdam zijn totaal via onder meer een tweehonkslag van Jorin van Amstel en een hit van rookie Steven van Reem op vijftien. De aanval dit duel werd geleid door Michael Duursma (3 uit 4), die drie ploeggenoten binnensloeg en zelf tweemaal scoorde. Remco Draijer (2 uit 5) en Jesse Aussems (2 uit 4) sloegen elk ook twee punten over de thuisplaat.

Door de overwinning blijft L&D Amsterdam op koers voor een plaats in de finale. Hoewel de Amsterdammers nog altijd de enige ongeslagen ploeg in het Europa Cup-toernooi zijn, is de eindstrijd nog niet veiliggesteld. Bij verlies morgenmiddag tegen het Italiaanse Bologna kunnen Amsterdam, Bologna en T&A San Marino in punten op gelijke hoogte eindigen en wordt het onderlinge resultaat doorslaggevend.

               1 2 3 4 5 6 7  R  H E
PUC            0 0 2 0 0 0 1  3  5 4
L&D AMSTERDAM  4 0 1 4 2 0 X 15 14 1

Pitchers PUC
Daniel Camou (4): 0-4-7-4
Nicolas Dubaut (1): 1-2-7-0

Pitchers L&D Amsterdam
Dennis Burgersdijk (7): 6-4-5-1

No-hitter

In het Franse Chartres gooide vanmiddag pitcher Alessandro Ercolani een no-hitter voor T&A San Marino in de wedstrijd tegen hekkensluiter Brest Zubrs. De Wit-Russen, die het hele toernooi al nauwelijks honkslagen weten te slaan, moesten het antwoord op het pitchen van Ercolani (6-1-0-0) zelfs volledig schuldig blijven.

De pitcher van de club uit San Marino werd geholpen door zijn ploeggenoten, die in vijf innings tijd vijftien punten bij elkaar sloegen om de wedstrijd al na vijf innings te kunnen beëindigen. Zodoende kreeg Ercolani slechts zestien tegenstanders dit duel tegenover zich om tot de no-hitter te komen. In de vijfde en laatste inning werd Dzianis Hauryliuk na vier wijd de enige Wit- Russische honkloper dit duel.

Honkslagenfestijn

De wedstrijd tussen Solingen Alligators en CNF Unipolsa Bologna werd een waar honkslagenfestijn. Beide teams gebruikten elk vijf pitchers. De Italianen kwamen uiteindelijk tot maar liefst twintig honkslagen, de Duitse kampioen produceerde er dertien.
Onder leiding van Guillermo Rodriguez (4 uit 4) en Alessandro Vaglio (4 uit 4) leek Bologna een comfortabele 0-9 voorsprong te hebben genomen na punten in de tweede, derde en vierde inning. Bij 2-12 in de zevende inning leek de wedstrijd zelfs gespeeld.

Maar met één man uit startte Solingen Alligators een onwaarschijnlijke rally. Via acht hits poetsten de Duitse honkballers in één keer de ruime achterstand weg. Tanner Leighton, Dominik Wulf en Nils Hartkopf sloegen in zeven ballen tijd zelfs drie tweehonkslagen op rij. Uiteindelijk passeerden in deze slagbeurt acht honkballers de thuisplaat. Het bleef echter bij die ene opleving, waardoor Bologna in de slotfase alsnog kon weglopen: 10-18.

Uitslagen

Solingen Alligators – CNF Unipolsa Bologna: 10-18
T&A San Marino – Brest Zubrs: 15-0 (5 innings)
L&D Amsterdam – PUC: 15-3 (6 1/2 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page