Promotie voor Wawoe naar Double A

De Curaçaose honkballer Gianfranco Wawoe is gisteren door zijn proforganisatie Seattle Mariners toegewezen aan het Double A-team Jackson Generals. Nog niet eerder kwam de twintigjarige binnenvelder in de Minor League uit op dit niveau.

Wawoe, die al op 14 februari 2011 een profcontract tekende, werd 19 maart van dit jaar voor het eerst toegevoegd aan de hoofdmacht van Seattle Mariners. Hij nam deel aan twee wedstrijden van Spring Training. Bij de start van het seizoen werd hij ingedeeld bij het Class A Clinton Lumberkings. Inmiddels heeft de honkballer van Curaçao zijn koffers kunnen pakken om af te reizen naar Mississippi.

Voor aanvang van de wedstrijd van het Double A-team Jackson Generals tegen Mississippi Braves werden gisteren binnenvelder Jack Reinheimer en buitenvelder Gabriel Guerrero geruild naar Arizona Diamondbacks. De verhuizing maakte deel uit van een deal met zes verschillende spelers, die al eerder in de week werd gesloten.

Aandacht

Daarnaast werd catcher Steve Baron overgeheveld naar het Triple A-team Tacoma Rainiers. Om de opengekomen plaatsen te vullen werden een aantal Minor Leaguers uit lagere teams opgeroepen, waaronder de twintigjarige Gianfranco Wawoe. Wawoe speelde dit seizoen 38 wedstrijden voor Clinton Lumberkings in de Class A Midwest League.

De honkballer van Curaçao trok de aandacht van de organisatie nadat hij tussen 17 april en 5 mei in zeventien opeenvolgende wedstrijden een honkslag had geslagen. Hij kwam in die periode tot een slaggemiddelde van .371 (23  uit 62). Het is tot dusver de langste serie honkslagen dit seizoen van een speler in de Midwest League.

Opgeroepen

Wawoe, die inzetbaar is als korte stop en tweede en derde honkman, speelt zijn tweede seizoen in de Verenigde Staten, nadat hij tussen 2011 en 2013 nog uitkwam in de Venezolaanse zomercompetitie. Hij is de tweede honkballer van Curaçao in korte tijd, die is gepromoveerd naar Double A-niveau. Eind mei ging catcher Sherman Lacrus hem voor.

Jackson Generals keert voor een serie van vijf wedstrijden tegen Chattanooga Lookouts teruggekeerd in Mississippi De serie gaat zaterdag van start. Voor de serie zijn ook de hoog aangeschreven catcher Tyler Marlette (Bakersfield Blaze) en buitenvelder Luis Liberato (Extended Spring Training) door Jackson Generals opgeroepen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page