Curaçao Neptunus schakelt Rimini uit

Curaçao Neptunus heeft vandaag op de laatste wedstrijddag uit de eerste ronde het sterke ASD Rimini uitgeschakeld. De Rotterdamse ploeg draaide in de slotfase een 0-3 achterstand om in een knappe 5-3 overwinning en staat daardoor morgen ongeslagen in de finale tegenover Draci Brno, de grote verrassing van dit Europa Cup-toernooi.

De honkballers van ASD Rimini hebben een dure prijs moeten betalen voor hun 2-6 nederlaag van gisteren tegen Draci Brno. Hierdoor werd de finale voor de Italianen ineens onzeker. Draci Brno, dat zijn eerste twee wedstrijden deze week verloor, verzekerde zich eerder vandaag van een belangrijke 5-1 overwinning op Heidenheim Heideköpfe om de druk bij de Italiaanse honkballers verder op te voeren.

Door de winst van Draci Brno moest er door ASD Rimini worden gewonnen om de finale ten koste van Draci Brno alsnog te kunnen bereiken. Maar daarnaast kregen de honkballers van Curaçao Neptunus, die gisteren al de finale hadden bereikt, de kans om met een overwinning eigenhandig ASD Rimini uit te schakelen.

Puntloos

Aanvankelijk leek Rimini vanmiddag in het Neptunus Familiestadion op de goede weg. Op het pitchen van Gijs Timmer, die in de hoofdklasse nog maar twee wedstrijden gooide maar zich tegen Rimini vandaag kranig weerde, kwam de ploeg na punten in de tweede en vierde inning op een 0-3 voorsprong.
Ondertussen hield pitcher Alexis Candelario de slagploeg van Curaçao Neptunus puntloos. Hij stond in de eerste vijf innings slechts twee hits toe en gooide bovendien negen keer drie slag.

Vreugde bij Raily Legito na zijn tweehonkslag.

Vreugde bij Raily Legito na zijn tweehonkslag.
Foto: © Rob Jelsma

Maar in de zesde inning wisten de Rotterdammers de wedstrijd te kantelen. Stijn van der Meer (honkslag) en Dwayne Kemp (tweehonkslag) verkleinden de achterstand na een hit van Rien Vernooij. Een inning later werkte Neptunus de achterstand zelfs weg. Na een hit van Benjamin Dille en vier wijd voor Gianison Boekhoudt sloeg uitblinker Stijn van der Meer (3 uit 4) opnieuw raak voor een hit, waarop Dille de gelijkmaker kon scoren. Even later joeg Raily Legito de bal hard het rechtsveld in voor een tweepitter om nog eens twee punten binnen te slaan: 5-3.

Ongeslagen

In de negende inning probeerde ASD Rimini via een honkslag van Giusepe Spinelli nog terug in de wedstrijd te komen, maar Loek van Mil hield de deur gesloten. Daarmee veroverde Curaçao Neptunus zijn vijfde overwinning op rij en blijft het als enige ploeg in de twee Europa Cup-toernooien ongeslagen. De Rotterdammers zijn bovendien nu de grote favoriet voor plaatsing voor de European Champions Cup later dit jaar.

Daarvoor hoeft alleen morgenmiddag in eigen huis nog maar te worden afgerekend met Draci Brno. De Tsjechische ploeg werd woensdag al met 1-6 verslagen.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
ASD RIMINI        0 2 0 1 0 0 0 0 0  3  8 1
CURAÇAO NEPTUNUS  0 0 0 0 0 2 3 0 X  5 10 2

Pitchers ASD Rimini
Alexis Candelario (6 1/3+1 man): 11-1-7-1
Victor Moreno (1 2/3): 2-0-3-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Gijs Timmer (6): 0-0-6-2
Jorian van Acker (1): 1-1-0-0
Kevin Kelly (2/3+1 man): 0-0-1-0
Loek van Mil (1 1/3): 0-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page