Ontknoping in hoofdklasse uitgesteld

De ontknoping van de eerste competitieronde in de hoofdklasse is uitgesteld. De laatste wedstrijd uit deze periode, tussen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus, is met een week verplaatst.

De wedstrijd tussen de huidige nummers één (Curaçao Neptunus) en drie (L&D Amsterdam) uit de hoofdklasse stond aanvankelijk op het programma voor vrijdagavond 29 mei. Door regen moest het duel echter worden afgelast.

Doordat beide teams afgelopen dinsdag aan de Europa Cup-toernooien moesten beginnen, werd de wedstrijd niet verplaatst naar de eerstvolgende dinsdag, maar naar dinsdagavond 9 juni. Voor de twee teams slechts twee dagen na de finales van de Europa Cup-toernooien waarvoor beide ploegen zich inmiddels hebben geplaatst. Na bezwaren van zowel Curaçao Neptunus als L&D Amsterdam is de wedstrijd daarom nu met een week verplaatst naar dinsdagavond 16 juni.

Groot belang

De laatste wedstrijd uit de eerste periode is nog van groot belang. L&D Amsterdam heeft een gelijkspel of overwinning nodig om zich als tweede team te plaatsen voor de Play-Offs. Bij winst eindigen de Amsterdamse honkballers bovendien op de eerste plaats van de eerste periode.
Bij verlies voor de Amsterdamse ploeg, plaatst Corendon Kinheim, de huidige nummer twee, zich automatisch voor de Play-Offs. Curaçao Neptunus wordt dan winnaar van de eerste periode. Eerder plaatste de Rotterdamse titelverdediger zich al als eerste ploeg voor de Play-Offs.

De inhaalwedstrijd op dinsdag 16 juni wordt vanaf 19.30 uur op Sportpark Ookmeer in Amsterdam gespeeld. Komende week start eerst al de eerste speelronde van de tweede periode. Curaçao Neptunus speelt dan een serie van drie wedstrijden tegen HCAW. L&D Amsterdam treft in zijn drieluik het Utrechtse UVV.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page