Prijs voor pitcher Rob Cordemans

Na afloop van de verloren Europa Cup-finale heeft pitcher Rob Cordemans vanmiddag in het Stade Pershing in Parijs de prijs in ontvangst mogen nemen voor de beste pitcher van het toernooi. De Bologna-speler Guillermo Rodriguez werd uitgeroepen tot MVP.

De veertigjarige Rob Cordemans zorgde op de slotdag van het Europa Cup-toernooi in Parijs toch nog voor een klein Amsterdams succesje. De Nederlandse international werd in Parijs uitgeroepen tot beste pitcher van het Europa Cup-toernooi. Hij ontving de prijs uit handen van de Nederlandse official Fred van Groningen-Schinkel.

De speler van L&D Amsterdam verdiende die individuele prijs door zijn indrukwekkende optreden tegen T&A San Marino van afgelopen woensdag. Tegen de Europese titelverdediger hield Cordemans de volledige negen innings stand en leidde hij zijn ploeg naar een 6-0 shut-out. Die overwinning bleek uiteindelijk doorslaggevend voor L&D Amsterdam om zich te plaatsen voor de finale.

Meest Waardevolle Speler

De overige twee individuele prijzen gingen naar de spelers van toernooiwinnaar CNF Unipolsa Bologna. Alessandro Vaglio werd met een slaggemiddelde van .632 uitgeroepen tot beste slagman. De prijs voor de Meest Waardevolle Speler ging naar zijn ploeggenoot Guillermo Rodriguez.

De Venezolaanse honkballer speelde in 2007 en 2009 46 wedstrijden in de Major League voor San Francisco Giants en Baltimore Orioles. Voor Bologna kwam Rodriguez tijdens dit Europa Cup-toernooi tot 12 honkslagen (.632) met negen binnengeslagen punten en elf gescoorde punten. Maar vooral zijn optreden tijdens de finale leverde Rodriguez de titel van MVP op. Hij sloeg met drie hits de helft van de honkslagen voor zijn ploeg en bracht in de eerste inning de enige en tevens winnende punten voor Bologna over de thuisplaat.

Eerder op de dag werd Stijn van der Meer al uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het Europa Cup-toernooi in Rotterdam.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page