Stijn van der Meer uitgeroepen tot MVP

Stijn van der Meer is vanmiddag na afloop van de Europa Cup-finale in Rotterdam uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi. De speler van winnaar Curaçao Neptunus kwam de afgelopen dagen in zes wedstrijden tot maar liefst dertien honkslagen.

Van der Meer keerde pas eind vorige maand terug bij de Rotterdamse selectie, nadat hij de afgelopen maanden in de Verenigde Staten had gehonkbald voor Lamar University. Bij dit team was hij met een slaggemiddelde van .351 de beste speler. Van der Meer leidde zijn ploeg bovendien in onder meer het aantal gespeelde wedstrijden, aantal slagbeurten, gescoorde punten, honkslagen.

Ook voor de Rotterdamse landskampioen bleek Van der Meer belangrijk. Hij werd deze week eveneens de beste slagman bij toernooiwinnaar Curaçao Neptunus. In de eerste ronde sloeg hij in vijf wedstrijden al tien hits (.476).

Beste pitcher

Hij leidde zijn ploeg niet alleen in slaggemiddelde, maar ook in aantal honkslagen en tweehonkslagen. In de finale sloeg de korte stop nog eens drie hits, waarmee hij onder meer in de zevende inning de wedstrijd kantelde. Uiteindelijk kwam Van der Meer in de eindstrijd tot twee binnengeslagen en twee gescoorde punten.

Mede daardoor werd Draci Brno met 8-2 verslagen. De Tsjechen gingen niet met lege handen naar huis. Martin Schneider werd uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi. Hij stond in negen innings slechts één verdiend punt toe. Bovendien kwam hij tot acht keer drie slag en leidde hij zijn ploeg naar de sensationele overwinning op titelfavoriet ASD Rimini.

Beste slagman

De Oekraïnse honkballer Kostiantyn Boiko van hekkensluiter KNTU Elizavetgrad werd beste slagman. Hij kwam in vijf wedstrijden tot een slaggemiddelde van .556 (10 uit 18).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page