Kirvin Moesquit opnieuw gedraft

Voor het tweede jaar op rij is Kirvin Moesquit gedraft door een Amerikaanse proforganisatie. Vanavond werd de twintigjarige honkballer van Curaçao in de 24e ronde gedraft door Baltimore Orioles.

Moesquit, de jongere broer van Corendon Kinheim-speler Kevin Moesquit, kwam afgelopen november nog uit voor het Koninkrijksteam tijdens het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Hij speelde op het WK alle wedstrijden en kwam tot vier hits (.167) en vier gestolen honken.

Afgelopen maanden speelde Moesquit voor Seminole State College. Voor de Raiders kwam de Curaçaose binnenvelder in 48 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .368 met drie homeruns, 29 binnengeslagen punten en 25 gestolen honken.

Belangstelling

Door zijn prestaties voor Seminole State College stond Moesquit opnieuw in de belangstelling van Amerikaanse profclubs. Uiteindelijk werd hij vandaag bij de draft als 733e speler in de 24e ronde gekozen door Baltimore Orioles. Hij krijgt de komende periode de kans om een aanbieding van Baltimore Orioles te accepteren en een carrière als profhonkballer te starten.

Vorig jaar werd Moesquit ook al gedraft. Toen werd hij als 1070e speler in de 36e van de veertig rondes gekozen door Minnesota Twins. Moesquit gaf er de voorkeur aan een extra jaar te blijven studeren en honkballen. Hij sloeg het aanbod van de club uit Minnesota af en ging spelen voor Seminole State College. Eerder kwam Moesquit ook al uit voor Highlands Christian High School in Florida.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page