Albies en Meulens in All Star Games

De pas achttienjarige talentvolle Ozhaino Albies is geselecteerd voor de South Atlantic League All Star Game, die later deze maand wordt gehouden. Volgende maand maakt Hensley Meulens deel uit van de All Star Game van Major League Baseball.

Albies gooit dit seizoen hoge ogen voor het Minor League-team van Atlanta Braves in de Class A South Atlantic League. Vanaf 25 mei sloeg de honkballer van Curaçao in zestien wedstrijden op rij een honkslag. In vier van die wedstrijden sloeg hij bovendien minimaal drie hits. In deze periode sloeg Albies 28 honkslagen in 65 slagbeurten (.431).

Gisteren kwam zijn indrukwekkende reeks ten einde. Met het totaal van zestien wedstrijden heeft Albies het seizoensrecord verbroken van vijftien wedstrijden, die eerder werd neergezet door het Hagerstown Suns-trio Alec Keller, Jeff Gardner en Osvaldo Abreu.

Verkiezing

Over het gehele seizoen kwam de achttienjarige korte stop, in zijn tweede jaar als profhonkballer, tot dusver tot een gemiddelde van .314 met 76 honkslagen in 59 wedstrijden. Hij sloeg bovendien 25 punten binnen en wist 21 honken te stelen.

Het heeft de speler van Rome Braves nu een verkiezing opgeleverd als utility binnenvelder voor de Southern Division. Het team staat straks op het McCormick Field in Asheville (North Carolina) onder leiding van manager Warren Schaeffer van Asheville Tourists. Deze club is op dinsdag 23 juni ook de gastheer van de 56e editie van de South Atlantic League All Star Game.

Startende catcher

De South Atlantic League All Star Game is één van de zes Minor League All Star Games, die deze maand worden gehouden. De anderen zijn de Florida State League All Star Game op 20 juni, de Texas League All Star Game op 30 juni en op 23 juni de All Star Games van de Midwest League, de Southern League en de California/Carolina League.

Voor de All Star Game van die laatste profcompetitie is Spencer Kieboom geselecteerd. Hij is aangewezen als de startende catcher voor het All Star Team van de Carolina League, dat het op 23 juni op het LoanMart Field in Rancho Cucamonga (Californië) opneemt tegen het All Star Team uit de California League. De speler van Potomac Nationals kwam in 45 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .258 met vijftien binnengeslagen punten en 21 gescoorde runs.

World Series

Hensley Meulens ontving een uitnodiging voor de All Star Game van Major League baseball, die op 14 juli wordt gehouden in Cincinnati. De hitting-coach van kampioen San Francisco Giants is voor de derde keer opgenomen in de coaching-staf. Meulens neemt plaats in de dug-out van de National League, dat onder leiding staat van manager Bruce Bochy (San Francisco Giants).

Eerder maakte Meulens ook al deel uit van de coaching-staf tijdens de All Star Games van 2011 en 2013. Met San Francisco Giants won hij als hitting-coach in de seizoenen voorafgaand aan die All Star Games beide keren de World Series, waardoor zijn club de manager en daarmee een groot aantal van de coaches voor de All Star Game mocht aanwijzen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page