Bologna toegetreden tot Europese profbond

Fortitudo Bologna heeft zich vandaag als tiende club aangesloten bij de European Association of Professional Baseball (EAPB). “We zijn trots op het vertrouwen dat we hebben verdiend van enkele van de beste teams uit het Europese honkbal”, aldus voorzitter Wim van den Hurk.

De Italiaanse kampioen werd eerder deze maand nog winnaar van het Europa Cup-toernooi in Parijs. In de finale versloeg Bologna met 2-1 voor de tweede dag op rij L&D Amsterdam. In augustus speelt Bologna nu tijdens de European Champions Cup tegen Curaçao Neptunus om de Europese clubtitel.

Na Curaçao Neptunus en het Tsjechische Draci Brno is Bologna de derde regerend landskampioen die zich heeft aangesloten bij de European Association of Professional Baseball, dat zich tot doel heeft gesteld om een Europese profcompetitie te vormen.

Uitdagingen

Fortitudo Bologna is de eerste Italiaanse club in de EAPB. Eerder sloten verder ook Vaessen Pioniers, T&A San Marino, C.B. Barcelona, San Boi (beiden uit Spanje), Templiers de Sénart, Rouen Huskies (beiden uit Frankrijk) en Regensburg Legionäre (Duitsland) zich aan bij het Europese inititatief.

De Nederlandse EAPB-voorzitter Wim van den Hurk is blij met de toetreding van Bologna. “We hebben nog veel uitdagingen te gaan. Maar vooralsnog lijkt het erop dat de Europese profcompetitie een goede kans heeft om te slagen”, laat Van den Hurk weten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page