L&D Amsterdam wint eerste competitieronde

L&D Amsterdam heeft zich vanavond overtuigend geplaatst voor de Play-Offs. De Amsterdamse honkballers versloegen vanavond in de laatste en beslissende inhaalwedstrijd uit de eerste ronde  landskampioen Curaçao Neptunus met 6-2 en wonnen daarmee bovendien de eerste competitieronde.

Het was vanavond erop of eronder voor de Amsterdamse formatie van hoofdcoach Charles Urbanus. Winst was noodzakelijk om nog plaatsing voor de Play-Offs af te dwingen. Eerder had Curaçao Neptunus zich al als eerste ploeg hiervoor geplaatst. Bij verlies zou Corendon Kinheim zich ten koste van de Amsterdammers bij de Rotterdamse ploeg kunnen voegen in de Play-Offs.

Maar ook voor Curaçao Neptunus stond er nog iets op het spel. De Rotterdamse ploeg verdedigde vanavond de eerste plaats in het klassement uit de eerste competitieronde.

Vastbesloten

Uiteindelijk liet L&D Amsterdam niets aan het toeval toe. Na drie snelle nullen in de eerste helft van de eerste inning sloegen Michael Duursma, Kenny Berkenbosch en Remco Draijer op het pitchen van Orlando Yntema alle drie een tweehonkslag om de thuisploeg al in de eerste inning op een 2-0 voorsprong te brengen.

Reactie van Orlando Yntema als hij uit het veld wordt gestuurd.

Reactie van Orlando Yntema als hij uit het veld wordt gestuurd.
Foto: © Robert Bos

Orlando Yntema (4-2-7-0) hield tegen de vastbesloten Amsterdamse ploeg geen vijf volledige innings stand. Na een punt van Roeland Henrique in de derde inning liepen de Amsterdammers in de vijfde inning zelfs uit naar 6-0. Remco Draijer (2 uit 4) sloeg met een driehonkslag twee punten binnen voordat hij zelf voor de zesde Amsterdamse run zorgde na een wilde worp van Yntema, die niet lang daarna uit het veld werd gestuurd.

Overbruggen

Pitchers Kevin Kelly en Berry van Driel stonden hierna samen nog maar twee honkslagen toe, maar het verschil kon Curaçao Neptunus niet meer overbruggen. Pas nadat pitcher Rob Cordemans (5-2-5-0) op de heuvel was vervangen, kregen de Rotterdammers een serieuze kans. Honkslagen van Stijn van der Meer, Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt brachten de bezoekers in de achtste inning terug tot 6-2. Maar veel verder liet L&D Amsterdam het vanavond op het eigen Sportpark Ookmeer niet komen.

Met de zestiende overwinning heeft L&D Amsterdam niet alleen nummer twee Corendon Kinheim in het klassement van de eerste competitieronde ingehaald, maar is de Amsterdamse ploeg in punten ook op gelijke hoogte gekomen met Curaçao Neptunus.

L&D Amsterdam werd vanavond winnaar van de eerste competitieronde.

L&D Amsterdam werd vanavond winnaar van de eerste competitieronde.
Foto: © Rob Jelsma

Vlak voor de Europese clubtoernooien hadden Amsterdam en Neptunus in twee eerdere wedstrijden de punten al gedeeld. Door deze tweede zege op de Rotterdammers passeert L&D Amsterdam op basis van het onderling resultaat ook Curaçao Neptunus in het klassement en is het winnaar geworden van de eerste periode.

Tweede winnaar

Vorig jaar nog werd Neptunus winnaar van zowel de eerste als de tweede periodetitel, voordat de Rotterdamse honkballers hun landstitel prolongeerde. L&D Amsterdam is dus de tweede winnaar geworden van een periode sinds de invoering van deze nieuwe competitieopzet begin 2014. De twee finalisten van vorig jaar hebben zich daarmee als eerste teams geplaatst voor de Play-Offs van dit jaar.

In de tweede competitieronde krijgen nog eens twee teams de kans om zich te plaatsen voor de Play-Offs. Vooralsnog hebben Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers daarvoor de beste papieren.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page