Corendon Kinheim zet zegereeks voort

De honkballers van Corendon Kinheim blijven winnen. Vanavond werd nota bene titelverdediger Curaçao Neptunus aan de zegekar gebonden. Het was al de twaalfde overwinning voor Kinheim op rij. UVV boekte een knappe overwinning op Vaessen Pioniers.

De Haarlemse ploeg van hoofdcoach Wim Martinus is al ongeslagen sinds zaterdag 16 mei. Sindsdien werd gewonnen van UVV, Mampaey The Hawks, Vaessen Pioniers en DSS. Maar ook voor het sterke Curaçao Neptunus draaide Kinheim zijn hand vanavond niet om.

In het hol van de leeuw sleepten de Haarlemse honkballers overwinning nummer twaalf uit het vuur. Het is daarmee de langste serie in de hoofdklasse sinds L&D Amsterdam tussen 25 april en 23 mei 2013 dertien wedstrijden op rij won. Het is zelfs de langste winning-streak voor Kinheim sinds de club in 2007 de laatste veertien wedstrijden uit de reguliere competitie won. In de Play-Offs won Corendon Kinheim hierna ook nog de eerstvolgende twee wedstrijden. Uiteindelijk veroverde de Haarlemse ploeg bovendien de landstitel.

Angstvallig

Na een Rotterdamse veldfout op een grondbal van openingsslagman Kevin Moesquit sloeg de slagploeg van Corendon Kinheim vanavond in de wedstrijd tegen Curaçao Neptunus vier honkslagen op rij om een snelle 0-5 voorsprong te nemen. Daarmee werd de wedstrijd al vroegtijdig beslist.

Corendon Kinheim won zijn twaalfde wedstrijd op rij.

Corendon Kinheim won zijn twaalfde wedstrijd op rij.
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao Neptunus kwam op het pitchen van Tom Stuifbergen (4-0-6-0) zeven innings lang niet verder dan één punt. Maar mede door een driepunten-homerun van Gianison Boekhoudt (3 uit 4) op het pitchen van Arshwin Asjes zag Kinheim zijn tegenstander nog angstvallig dichtbij komen, maar uiteindelijk bleef de voorsprong gehandhaafd en won de Haarlemse ploeg met 4-6.

Ongeslagen

Ook L&D Amsterdam bleef in deze tweede competitieperiode nog ongeslagen. L&D Amsterdam was met 6-2 te sterk voor HCAW. Via tweehonkslagen op rij van Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch draaide de Amsterdamse ploeg in de vierde inning een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Hierna liepen de Amsterdammers verder uit naar de winst. Door de winst en het verlies van Neptunus is L&D Amsterdam, dat eerder deze week nog de eerste competitieronde won, nu ook leider in het totaalklassement geworden.

Bleven Corendon Kinheim en L&D Amsterdam ongeslagen, UVV en Mampaey The Hawks boekten hun eerste overwinning van de tweede competitieronde. De twee teams, die hun onderlinge wedstrijd van 28 mei gedeeltelijk over moeten spelen, deden goede zaken. Met name UVV haalde belangrijke punten binnen.

Derde overwinning

De Utrechtse ploeg scoorde vijfmaal in de zesde inning om met 2-10 te winnen van Vaessen Pioniers. UVV kwam vanavond in Hoofddorp tot maar liefst veertien honkslagen op de sterke pitching van Vaessen Pioniers. Dennis de Quint leidde de aanval met vier hits, twee binnengeslagen en twee gescoorde punten in vijf slagbeurten.

Mampaey The Hawks scoorde in Haarlem tegen DSS viermaal in de zesde inning. Amir Daou sloeg met een tweehonkslag twee man over de thuisplaat. De hekkensluiter werkte daarmee een 3-0 achterstand weg en hield de veroverde voorsprong in het restant van de wedstrijd vast. DSS kreeg in de negende inning nog wel de gelijkmaker op het derde honk, maar wist zijn kans niet meer te verzilveren. Voor Mampaey The Hawks was het nog maar zijn derde overwinning van dit seizoen.

Uitslagen

Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim: 4-6
L&D Amsterdam – HCAW: 6-2
Vaessen Pioniers – UVV: 2-10 (8 innings)
DSS – Mampaey The Hawks: 3-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page