MLB Europe start kampioenschap met winst

De Nederlandse honkballers hebben het Europese U18 All Star Team gisteren in het Roger Dean Stadium in Florida naar de eerste overwinning geslagen op het nationale Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder de 17 jaar. MLB Europe verpletterde Wolverines Baseball uit Miami in slechts vier innings met met 15-0.

Tijdens het USA Baseball 17U National Championships neemt MLB Europe het nog tot en met 24 juni op tegen de beste teams uit de oostkust van de Verenigde Staten. De Europese selectie bestaat uit spelers tot en met achttien jaar. Voor het team zijn onder meer de hoofdklassespelers Max Daijer (Vaessen Pioniers), Julian Rip (UVV), Gijs Timmer (Curaçao Neptunus) en Timo van Lingen (DSS) geselecteerd. De andere spelers zijn Menno Lenting, Ruben Prins, Boyd Tuhumury en Oliver Severino van der Weijst.

In de openingswedstrijd sloeg de zeventienjarige Draijer gisteren in Jupiter (Florida) twee van de zestien honkslagen voor MLB Europe, waaronder de allereerste homerun voor zijn ploeg. Boyd Tuhumury kwam tot vier hits, scoorde het allereerste punt en bracht drie ploeggenoten binnen. Oliver Severino van der Weijst produceerde drie hits en had twee binnengeslagen punten. Menno Lenting sloeg met twee hits drie punten binnen.

Mercy-rule

Pitcher Timo van Lingen gooide in de vierde inning als reliever. Hij volgde daarmee de Duitser Sascha Koch op, die de eerste drie innings voor zijn rekening had genomen en daarin negen keer drie slag had gegooid. Uiteindelijk werd het duel na vier innings en een 15-0 voorsprong voor MLB Europe in verband met de mercy-rule beëindigd. De Amerikaanse honkballers van Wolverines Baseball kwamen niet verder dan drie honkslagen.

De trip van het Europese All Star-team is mogelijk gemaakt door USA Baseball. De selectie staat deze dagen onder leiding van hoofdcoach Andy Berglund en onder meer de Nederlandse assistent-coach Martijn Nijhoff en trainer Pepijn van Ingen. Nederland wordt verder vertegenwoordigd door acht spelers. De andere spelers komen uit Duitsland (2), Frankrijk (3), Italië (6), Kroatië (1), Litouwen (1), Slovenië (1) en Tsjechië (3).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page